≫ 

Izrael počeo vakcinaciju dece od 5 do 11 godina

Deca uzrasta od 5 do 11 godina čine skoro polovinu aktivnih slučajeva, a zvaničnici se nadaju da će nova kampanja vakcinacije pomoći da se smanje brojke i možda spreči novi talas korone

  • 1
Vakcinacija dece u Americi Foto: Tanjug/AP

Izrael je danas počeo sa vakcinacijom dece protiv korona virusa uzrasta od 5 do 11 godina.

Izraelski mediji su, međutim, izvestili o maloj potražnji za vakcinama prvog dana dostupnosti ovoj starosnoj grupi, prenosi agencija AP.

Očekuje se da će izraelski premijer Naftali Benet kasnije danas krenuti sa svojim sinom kako bi dobio vakcinu, u pokušaju da podstakne roditelje da vakcinišu svoju decu.

Deca uzrasta od 5 do 11 godina čine skoro polovinu aktivnih slučajeva, a zvaničnici se nadaju da će nova kampanja vakcinacije pomoći da se smanje brojke i možda spreči novi talas.

Izrael je nedavno izašao iz četvrtog kovid talasa, a broj dnevnih infekcija je relativno nizak poslednjih nekoliko nedelja.

Izrael, koji ima više od devet miliona stanovnika, imao je više od 1,3 miliona infekcija od početka pandemije i više od 8.100 smrtnih slučajeva.

Video: Premijerka ima odgovor: Da li će deca do 11 godina u Srbiji dobiti vakcinu protiv korone?

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA