Čist vazduh u vašoj prostoriji za samo 5 minuta: Kako da dišete punim plućima

U toku dana udahnemo i do 22.000 puta, što bi značilo oko 14 kilograma vazduha, ne možemo da se ne zapitamo šta udišemo i kako možemo da poboljšamo kvalitet vazduha

  • 3
Philips air Foto: Promo/Philips air

Prema dostupnim podacima, 2016. godini čak 91 odsto svetske populacije živelo je na mestima gde nisu zadovoljene smernice za kvalitet vazduha, prema SZO.

Ukoliko ispred sebe stavimo nepobitne činjenice: da u toku dana udahnemo i do 22.000 puta, što bi značilo oko 14 kilograma vazduha, ne možemo da se ne zapitamo šta udišemo i kako možemo da poboljšamo kvalitet vazduha.

Posledice koje zagađenost vazduha ostavlja na organizam su glavobolja i anksioznost, uticaj na nervni sistem. Osim toga iritacije očiju, nosa i grla, problemi sa disanjem, kardiovaskularne bolesti, uticaj na respiratorni sistem…

Pored toga loš kvalitet vazduha izaziva iritacije, upale, infekcije, astmu i smanjenu funkciju pluća.

Malo poznata činjenica je da zbog kuvanja, duvanskog dima, sveća i spoljašneg zagađenja, vazduh u zatvorenom prostoru može biti od dva do pet puta zagađeniji.

Philips air Foto: Promo/Philips air

Međutim, dobar deo rešenja krije se u prečišćivaču vazduha, pomoću kog sebi i svojoj porodici možete obezbediti udisanje čistog vazduha u vašem prostoru.

Čist vazduh za samo pet minuta

Zamislite da vazduh u vašoj prostoriji može biti čist za samo pet minuta.

Uz Philips prečišćivač vazduha AC3858/51 je i to moguće, jer za samo pet minuta u prostoriji od 20 kvadrata, vazduh će biti čist.

Ovaj prečićivač uklanja 99,97 odsto PM2.5 čestica koje se formiraju iz smoga, alergena, gasova, bakterija i virusa.

Philips air Foto: Promo/Philips air

Čestice koje uklanja su i 800 puta manje od smoga, a vazduh skenira 1.000 puta u sekundi i prečišćava ga automatski.

Philips ima više od 40 godina iskustva u proizvodnji dizajniranju uređaja za poboljašnje kvaliteta vazduha.

NanoProtect HEPA filter

NanoProtect HEPA filter uklanja čestice 100 puta manje od standardnih HEPA filtera.

Kako bi bilo jasnije o kakvim česticama se radi, dovoljno je reći da hvata 0,003 mikrona nečistoća, u poređenju sa 0,3 mikrona standarnog HEPA filtera, što su čestice manje od najmanjeg poznatog virusa.

Philips air Foto: Promo/Philips air

Trostruki proces filtracije

Prečišćivač vazduha pred-filterom hvata krupne čestice poput prašine i životnjske dlake, potom drugi sloj NanoProtect HEPA hvata mikroskopske nečistoće veličine 0,003 mikrona: PM2.5 čestice (smog); alergene: polen, prašinu, životinjsku dlaku, alergene grinja, buđ i spore plesni, bakterije i viruse.

I treći sloj čini aktivni ugalj koji uklanja štetne gasove, uključujući isparljiva organska jedinjenja i neprijatne mirise.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    2. decembar 2021 | 15:00

    Ja otvorim prozor 5 mun. I sve je ok

  • Слобо

    2. decembar 2021 | 18:28

    Ма тако је, ништа не ваља, само купујте све што предложе, у стаклено звоно да нас ставе, бре, постали смо метиљави, неотпорни на све, од промаје када комарац пролети поред нас има да се тешко разболимо + све оно што нам додатно сервирају!

  • Rešenje

    2. decembar 2021 | 19:25

    Samo napravim promaju i eto čistog vazduha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA