≫ 

Omikron varijanta korone stigla i u Nemačku? Prijavljen slučaj u Hesenu

Novi soj prijavljen je SZO iz Južnoafričke Republike, a u međuvremenu je detektovan i u Bocvani, Belgiji, Hong Kongu i Izraelu

  • 21
Virus, korona virus Foto: Pixabay

Omikron varijanta koronavirusa, koji je potekao iz Južne Afrike, a zbog koje su naučnici mnogo zabrinuti, stigla je i u Nemačku, piše Bild.

U pitanju je slučaj povratnika iz Južne Afrike, kod koga su pronađene mutacije specifične za Omikron varijantu, objavio je ministar vlade države Hesen Kai Klose.

- Ova osoba je u izolaciji kod kuće, pošto je visoka sumnja da ima Omikron varijantu - napisao je na Tviteru.

Omikron varijanta može biti još zaraznija od trenutno dominantne Delta varijante, zbog velikog broja mutacija, a strahuje se i da protiv nje vakcine neće biti toliko efikasne.

Prvi put Omikron je prijavljen SZO iz Južnoafričke Republike, a u međuvremenu je detektovan i u Bocvani, Belgiji, Hong Kongu i Izraelu.

Inače, i Češka ispituje mogući slučaj omikron varijante korona virusa otkriven kod osobe koja je boravila u Namibiji, saopšteno je danas iz Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ).

"U laboratoriji se proverava mogući pozitivni nalaz zaraze varijantom omikron. Čekamo potvrdu ili negativan nalaz", rekla je Stepanka Čehova portparolka NIJZ u saopštenju poslatom mejlom, prenosi Rojters.

Video: Dr Kon o protestu antivaksera ispred njegove zgrade: Mengela im neću oprostiti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    27. novembar 2021 | 12:13

    Ovo bez motke, neće stati.

  • G

    27. novembar 2021 | 12:20

    Sudeći po medijima i vestima, cela Evropa svakodnevno ide i vraća se iz Afrike, sad će časkom taj novi soj, Omikron 🤣, da se raširi po svetu, i opet jovo nanovo. 16ta doza vakcine se sprema, za verujuće...

  • Nebojša M

    27. novembar 2021 | 12:03

    Stiže soj iz Jupitera onda sa Marsa i Venere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA