Koji je to prirodni izvor proteina dobar izbor za sportiste i rekreativce?

Živeti zdravo je jedna od najvažnijih misija savremenog čoveka. Jasno je da je jedan od temelja zdravog života izbalansirana i prirodna ishrana, tačno onakva kakva čoveku pruža sve potrebne hranljive elemente sa minimalnim štetnim uticajima na organizam

  • 0
Piletina sa paprikom i tikvicama Foto: Pixabay

Nutricionističkih saveta je mnogo ali se većina stručnjaka slaže da je najbolje izbeći ekstremna rešenja i kao idealnu opciju za dobru ishranu nudi optimalni balans hranljivih materija. Jedna tako uobičajena namirica skoro po pravilu se nalazi visoko na listi saveta stručnjaka, namirnica čija upotreba raste u celom svetu. U pitanju je najlaganije a opet najhranljivije od svih vrsta mesa – piletina!

Pileće meso je odličan sastojak u ishrani ukoliko želite da povećate mišićnu ili da smanjite telesnu masu. Veoma je pogodno ako se rekreativno bavite sportom i trudite se da imate lepo definisano telo i energiju za uspešno izvršavanje svakodnevnih obaveza. Ali, i ako želite da uživate u ukusnom, dobro izbalansiranom i nutritivno visoko vrednom obroku.

Visoka količina proteina koje pileće meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. Proteini su nezamenljivi sastojci u ishrani sportista ali i rekreativaca. Njihova uloga je veoma važna kako za rezultate tako i za pravilno funkcionisanje organizma.

Piletina Foto: Pixabay

Posebno je važno za redovne vežbače i rekreativce da pre treninga pojedu kvalitetan, ali laganiji obrok. Veliki je broj recepata sa pilećim mesom koji predstavljaju pravu harmoniju ukusa, a idealne su nutritivne vrednosti. Proteini su neophodni za obnovu i rast ćelija u našem organizmu, a piletina je njihov izuzetno zdrav izvor. Nizak sadržaj nezasićenih masti, biološki visoko vredne proteini, vitamini grupe B i preko potrebne masne kiseline čine važne prednosti piletine u odnosu na ostale vrste mesa.

Kompanija Perutnina Ptuj Topiko iz Bačke Topole piliće gaji na novim farmama uz korišćenje sofisticiranih metoda proizvodnje i najsavremeniju tehnologiju. Procesi integrisani "od polja do stola" omogućavaju punu kontrolu svih faza u proizvodnom ciklusu i na taj način potrošačima garantuju najkvalitetnije i potpuno bezbedno pileće meso. Ovde se možete upoznati sa širokim asortimanom pilećeg mesa i prerađevina Perutnina Ptuj Topiko.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA