≫ 

Kompanija Meridian jednim potezom oduševila sve zdravstvene radnike u Srbiji

Proslava prvog rođendana kovid bolnice u Batajnici bila je odličan povod da kompanija Meridian još jednom pokaže zahvalnost svim zdravstvenim radnicima

  • 2
Meridian

Foto: Promo

U danima za nama, situacija u kovid bolnici Batajnici nešto je stabilnija, ali i dalje ima pacijenata u teškom stanju, kao i onih koji u takvom stanju svakodnevno dolaze. Ovaj svojevrsni hram borbe protiv korone, koji je za godinu dana zbrinuo i spasio živote više od 11.000 pacijenata u veoma teškom stanju, obeležava godinu dana rada.

Meridian

Foto: Meridian/Milan Drinčić

Kompanija Meridianbet, koja od kako je zabeležen prvi slučaj zaraženog od korona virusa pre više od 18 meseci, nije stala sa kampanjama donacija u Srbiji, regionu i svetu, ponovo je opravdala epitet najvećeg i najistrajnijeg humanitarca u ovom delu Evrope, i to ne samo iz redova industrije u kojoj posluje.

U znak najdublje zahvalnosti za sve što već mesecima čine za naše najugroženije sugrađane, zaposleni u ovoj kompaniji iznenadili su osoblje Kovid bolnice Batajnica i prigodnim donacijama i keteringom organizovali obeležavanje prvog rođendana ove ustanove u vanrednom režimu rada. Svi se nadamo što skorijem, trajnom povratku zaposlenih medicinara svojim uobičajenim radnim obavezama, bez vizira i skafandera.

- Godina na izmaku bila je izuzetno teška i izazovna za čitavo društvo, a pogotovo za sve zdravstvene radnike koji mesecima rade praktično bez pauze, u cilju očuvanja zdravstvenog sistema naše zemlje. Oni su naši heroji, ali je i herojima ponekad potrebna podrška, što su upravo dobili od kompanije Meridian. Iskoristila bih priliku da se u svoje ime, kao i u ime svih svojih kolega iz bolnice u Batajnici, zahvalim kompaniji Meridian na bezrezervnoj podršci kako u ovom momentu, tako i u prethodnom periodu. S razlogom su danas sa nama i hvala im na tome. Iako borba sa koronavirusom još uvek nije gotova, ovo je dobar povod da najavimo lepše dane za čitavo naše društvo, reči su prof.dr Tatjane Adžić – Vukićević, direktorke kovid bolnice u Batajnici.

Meridian

Foto: Meridian/Milan Drinčić

Meridianbet, najveće ime regiona u industriji zabave i igara na sreću, redefinisao je pojam društvene odgovornosti i brige prema zajednici od početka pandemije, doniravši više od dva miliona evra kroz direktnu novčanu pomoć, respiratore i drugu medicinsku opremu, krevete za intenzivnu negu, tehničke uređaje za bolničke sobe...

Tokom epidemije, ova kompanija je nastavila i druge redovne akcije pomoći zdravstvenom sistemu zemlje – donacije u vidu potrepština organizacijama Crvenog krsta, centrima za transfuziju krvi, gerontološkim centrima i drugih zdravstvenim centrima – od Instituta za majku i dete, kliničkog centra „Dragiša Mišović“, Klinike za infektivne bolesti, preko Centra za palijativnu negu „BELHospice“

Tokom velike zdravstvene krize, nije se stalno ni sa redovnim aktivnostima podrške sportskim, kulturnim i naučnim udruženjima – donacija sportske opreme amaterskim klubovima, savezima i sportskim udruženjima, pomoć kulturnim ustanovama i stipendije najboljim studentima i darovitim pojedincima, udruženjima za zaštitu životinja, kampanja za podizanje svesti o nasilju nad ženama…

Meridian

Foto: Meridian/Milan Drinčić

PODRŠKA KAMPANJI VAKCINACIJE – U SRBIJI I CELOM SVETU

 

Više od godinu dana, Meridianbet aktivno učestvuje u kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije.

Svuda gde posluje, kompanijske prostorije ovog koncerna u više navrata adaptirane su u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Takođe, ovaj brend svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

POBEDA ZA MALIŠANE OBOLELE OD SMA

 

Ni druge opasne bolesti ne miruju u vreme pandemije. Meridianbet već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA.

Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki gde su učestvovali naši najbolji igrači kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, a ove godine pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

Meseci za nama puni su iskušenja – zato i primer Meridiana podseća da je globalna solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti. To priznaju i najveća imena domaće, regionalne i svetske poslovne zajednice.

MERIDIANBET U SAO PAOLU I LAS VEGASU PRIVUKAO PAŽNJU SVETSKE JAVNOSTI

 

Da jedan od najvećih priređivača igara na sreću pomaže lokalne zajednice širom sveta, uverila se i svetska javnost na nedavno održanim sajmovima igara na sreću – u Las Vegasu (G2E) i Sao Paolu (Brazil iGaming Summit). Domaća kompanija se tako predstavila na američkom kontinentu i podsetila da je do sada donirala više od 2.000.000 dolara na ime pomoći zdravstvenim sistemima u borbi sa virusom Covid-19, a pomoć je stigla u preko 300 gradova Evrope, Južne Amerike i Afrike, što ukupno čini više od 30 zemalja. Posebnu pažnju najvećih svetskih priređivača privukao je društveno odgovorni koncept poslovanja ove kompanije, koja već mesecima desetine svojih poslovnica širom sveta pretvara u kovid vakcinalne punktove, dostupne za imunizaciju kako

zaposlenih, tako i svih odgovornih građana.

Više od 18 meseci, novčana i pomoć u vidu tehničkih donacija neprestano stiže u bolnice i domove zdravlja, centre za transfuziju, gerontološke centre, nevladine organizacije koje se bave projektima socijalne zaštite, kao i zdravstvene fondacije na četiri kontinenta sveta.

Takođe, ova grupacija zaključila je partnerstvo za Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i sarađuje u implementaciji programa širenja vakcinacije i solidarne podrške zdravstvenim sistemima najranjivijih država i regiona sveta.

Meseci za nama puni su iskušenja – zato i primer Meridiana podseća da je globalna solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti. To priznaju i najveća imena domaće, regionalne i svetske poslovne zajednice.

Meridian lepša trana života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA