Posle teške hrane telu treba pomoć: Napitak od samo 2 sastojka će vas rasteretiti

Posle velikih količina masne i kalorične hrane, telu je potreban detoks

  • 1
limunada foto: pixabay.com

Praznici su iza nas i nije malo onih koji se, što zbog kalorične hrane, što zbog manjka kretanja osećaju tromo i naduto, pa tragaju za pomoćnim sredstvima koja će im pomoći da malo rasterete i očiste organizam.

Za tako nešto, podsećaju nutricionisti, najbolje je povesti računa o načinu ishrane, uvesti veće količine svežeg voća i povrća, kao i potaža nauštrb mesa i slatkiša, a unos veće količine obične vode je imperativ.

Kako ima mnogo onih koji tokom dana ne popiju preporučenu količinu vode, jedan deo tečnosti mogu da zamene jednostavnim i ukusnim napitkom koji će učiniti da se osetite "lakše", bolje i svežije.

Sastojci: 

  • 400 gr korena celera
  • 1 kg limuna
  • 2 l vode

Narendajte celer, pa ga prelijte sa dva litra vode. U to dodajte narendanu koru od jednog limuna i sve zajedno kuvajte 20 minuta. Ostavite da se tečnost ohladi pet, šest sati.

Potom iscedite sok od kilograma limuna i dodajte ga u prohlađenu tečnost. Procedite sve zajedno, pa tečnost sipajte u staklenu flašu ili bokal.

Ovaj napitak konzumirajte tri puta dnevno, tako što ćete ga razblažiti vodom u razmeri 1:5 u korist vode. Pijte po dva decilitra razblaženog napitka pre svakog obroka.

Takođe, u razblažen napitak možete dodati kolutove pomorandže i listiće nane kako bi njegov ukus učinili prijatnijim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    17. januar 2022 | 14:44

    Tacno je da posle praznicne bogate hrane treba da ocistimo organizam. Svidja mi se ovaj recept, sigurno cu probati da napravitm ovaj napitak zbog detoksikacije organizma, ali cu pored ovog napitka obavezno koristiti najbolje od pcele homoljski med + perga to je prirodan i dimaci proizvod nesto sto regenerise i jaca nas organizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA