≫ 

4 saveta pomoću kojih ćete skinuti nagomilanu masnoću oko stomaka

Ne postoji magični štapić koji će rešiti ovaj problem - potrebno je istrajati u nameri

  • 1
Dijeta, zdrava hrana, žena, ortoreksija Foto: Shutterstock

Ljudi koji imaju problem sa viškom kilograma i masnoćama na stomaku znaju koliko je potrebno truda, rada, discipline i odricanja da bi se postigli željni rezulatati.

Jasno je da ne postoji magični štapić i čarobna formula pomoću kojih će kilogrami samo nestati "preko noći"; neophodno je napraviti korake i biti uporan kako bi se salčići istopili.

Nagomilana masnoća oko stomaka je problem koji muči mnoge ljude. Mnogi nutricionisti i fitnes instruktori tvrde da je skidanje sala sa stomaka najzahtevniji i najteži posao, ali ne i nemoguć.

Pomoću malih, ali značajnih promena možete reći "zbogom" nagomilanim masnoćama na stomaku, a ova četiri saveta pomažu u tome. 

1. Povremeni post

Povremeni post utiče na pražnjenje zaliha glukoze iz jetre i na aktivaciju telesnih masti kao energetskog izvora. Kada kažemo "povremeni post", zapravo govorimo o vremenskom intervalu kada jedete i kada ne jedete. Preporučuje se da u toku dana jedete osam sati i da ne jedete 16 - naravno, posle konsultacija sa vašim doktorom.

2. Izbegavanje ugljenih hidrata

Ključna reč je "izbegavanje", a ne ukidanje. Nutricionisti naglašavaju da nijednu grupu namirnica ne bi trebalo izbacivate iz ishrane. Međutim, ko želi da smrša trebalo bi da ih izbegava i smanji unos hrane koja je bogata ugljenim hidratima.

devojka, dijeta, ishrana zdrava ishrana Foto: Freepik

Umesto belog hleba bolje rešenje je raženi, a umesto belog pirinča onaj smeđi. Svakoj manje zdravoj namirnici moguće je pronaći idealnu zamenu.

3. Redovni treninzi

Istina je da se ravan stomak ne dobija u teretani, već u kuhinji, ali ipak je potrebno u ceo ovaj proces uključiti i treninge. Fitnes instruktori savetuju fokusiranje na kardio vežbe, poput trčanja, brzog šetanja, preskakanja vijače...

Vežbanje ne samo da pomaže u mršavljenju, već sprečava da se izgubljeni kilogrami vrate.

4. Manje šećera

Veliki broj prerađenih namirnica i pića koje konzumiramo su prepuni šećera, a da toga nismo ni svesni. Ovo se posebno odnosi za proizvode koje su obeleženi sa "dijetalno".

Umesto dijetalnog keksa bolje rešenje je voćni smuti, štangla crne čokolade ili domaći keks, jer se tako kontroliše količina šećera koju unosimo u organizam.

Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA