≫ 

Balkanoterapija kao srpski pristup zdravom životu: Povratak ishrani naših predaka

Gost podcasta Teorija zdravlja je prof. dr Staniša Stojiljković sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, na Univerzitetu u Nišu

  • 2

Moderna vremena donela su i nove "moderne" bolesti savremenog doba poput gojaznosti, insulinske rezistencije i dijabetesa tipa 2 kao najveće pošasti 21. veka.

Međutim, dobra stvar u svemu tome je da su to bolesti koje se mogu prevenirati jednostavnom promenom ishrane i načina života.

Jedan od načina zdravog života je i Balkanoterapija, koja zapravo predstavlja holistički pristup ekologiji organizma i brigu o našem zdravlju i ne podrazumeva samo ishranu, već i fizičku aktivnost, spavanje, negu kože...

Ne samo da ćemo se osećati bolje nego ćemo i misliti brže, reagovati brže i izbacićemo toksine iz organizma.

Najvažnije je da sve te namirnice na našem podneblju, koje su koristili naši preci, poput svinjske masti, crvene tucane paprike, domaćeg hleba sa prebiotičkim bakterijama, mesa, povrća voća, možemo da koristimo i da budemo zdravi.

Kako da se hranimo, koje prirodne namirnice da koristimo i kako da ih spremamo i mešamo u podcastu Teorija zdravlja govori prof. dr Staniša Stojiljković sa tehnološkog fakulteta u Leskovcu, na niškom univerzitetu.

Video: Teorija zdravlja #3 Kako korona napada srce i koje preglede moramo da uradimo posle bolesti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KU

    26. januar 2022 | 19:41

    Svaka hrana je zdrava ako u njoj nema sintetičkih dodataka,to prouzrokuje sve te moderne bolesti.

  • Ana

    27. januar 2022 | 09:35

    Danasnja hrana je takva kakva je, mi ne mozemo izbjeci masovnu proizvodnju. Oni sto kupuju orgsnsku hranu treba da znaju da je orgsnski samo ono sto su sami proizveli, na svojoj njivi sa svojim rukama. Sve ostalo je marketing. Najbolje je hrane konzumirati sto manje, samo minimum koliko ti treba. Ne treba se prejedati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA