Tokom trudnoće imala je rak koštane srži za koji nije znala: Lekari su joj uporno govorili da smrša

Sve ovo desilo se 2019. godine, a Džen na svom Tviter nalogu deli iskustva sa hemioterapije koja i dalje traje, dok odgaja svoju sada trogodišnju ćerku, koja se rodila sasvim zdrava iako Dženino telo nije bilo zdravo

  • 0

Džen je mama koja je tokom trudnoće sa svojom ćerkom imala visoke vrednosti proteina u urinu, što je bilo jako loše, kako su lekari tvrdili, a jedini način da se to reši bio je da smrša. Nakon što su to ustanovili, sledeća kontrola je bila tek za nekoliko meseci, a za to vreme ona bi držala dijetu i niko tokom procesa nije pratio njeno stanje.

Tokom drugog tromesečja trudnoće imala visok krvni pritisak, u urinu je bila velika količina proteina.  Dijagnostikovana joj je preeklampsija kao komplikacija trudnoće i zato joj je prepisano mirovanje u krevetu naredna tri meseca. Međutim, doktorka je bila neobično zabrinuta zbog proteina u njenoj mokraći i insistirala je da ode kod nefrologa nakon što je u februaru te godine rodila svoju ćerku.

Doktor je objasnio da su nivoi proteina jako visoki, ali nije bio zabrinut jer je normalno da prođe i do godinu dana od porođaja da se stvari vrate u normalu.

Džen je objasnila da se njeno telo već oporavilo od rođenja na druge načine i osećala se neprijatno zbog odgovora lekara. Njegov jedini savet bio je da smrša.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Curran (@msjencurran)

Doktor ju je podsetio da ne jede prerađenu hranu i uverio je da će se nivo proteina smanjiti ako smrša. Džen je rekla da je odavno odlučila da više ne želi da brine o svojoj težini i da je provela nekoliko nedelja pokušavajući da shvati šta da radi.

- Iako je deo mene želeo da uskoči u program za mršavljenje tog lekara, znala sam u svom stomaku da nešto drugo nije u redu - rekla je.

Novopečena mama je na kraju odlučila da dobije drugo mišljenje i dobila je preporuku za nefrologa od svog ginekologa. On je samo jednom pogledao laboratorijske testove i rekao: "Ovo nije dobro. Dijeta ili vežbanje ne mogu da urade ništa da to promene." Doktorka je bila zabrinuta i rekla joj da mora da se uradi biopsija bubrega.

Nakon što su preliminarni rezultati biopsije ukazali da nešto nije u redu, dobila je uput za hematoonkologa, koji joj je potom biopsirao koštanu srž. Ispostavilo se da ima multipli mijelom - rak koštane srži.

Džen je primetila da se oseća dobro i da nijedan od njenih drugih testova nije bio abnormalan.

Da nije rodila bebu, bolest ne bi bila otkrivena ili bi bila otkrivea prekasno.

- Izgubite težinu ako želite. Ali ako mislite da nešto ozbiljno nije u redu sa vašim telom, a doktor vam kaže da je gubitak težine ključ da to popravite, potražite prokleto drugo mišljenje - rekla je ona. - Upoznajte svoje telo, verujte svom telu i slušajte svoje instinkte. I nemojte se plašiti da ispitujete svog doktora! Ovo poslednje je bilo jako teško za mene, ali postajem sve bolja u tome - obrazložila je.

Sve ovo desilo se 2019. godine, a Džen na svom Tviterr nalogu deli iskustva sa hemioterapije koja i dalje traje, dok odgaja svoju trogodišnju ćerku, koja se rodila sasvim zdrava iako Dženino telo nije bilo zdravo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA