Simptom korona virusa koji u najvećem broju slučajeva prethodi infekciji

Jedan simptom može da bude pokazatelj da ste zaraženi korona virusom

  • 2
prehlada Foto: Freepik

Britanski "Mirror" piše o povećanom broju hospitalizovanih pacijenata zbog korona virusa, kako se nove varijante omikrona šire po svetu.

Eksperti strahuju da je reč o početku petog talasa budući da je došlo do razvoja podvarijanti omikrona BA.4 i BA.5 koji probijaju imunitet i izazivaju reinfekcije.

Kako biste zaštitili sebe i druge, "Mirror" piše o najučestalijem simptomu korona virusa koji je trenutno zastupljen.

U u martu 2020. godine pokrenuta je aplikacija "ZOE Covid Study", koju su koristili oboleli od kovida kako bi izveštavali o svom zdravlju i o simptomima.

Podaci su se analizirali u saradnji sa Kraljevskim koledžom u Londonu. Prema njihovim rezultatima glavobolja je glavni simptom koji prethodi samoj infekciji.

Skoro 70 odsto ispitanika prijavilo je glavobolju kao prvi znak korona virusa.

BA.4 i BA.5 krajem maja označene su kao "varijante koje izazivaju zabrinutost". Prvi put su otkrivene u Južnoj Africi u januaru. Danas se sve više pojavljuju u SAD.

Američki centar za prevenciju bolesti je u utorak saopštio da BA.4 i BA.5 sada čine 21 odsto slučajeva korona virusa širom zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    1. jul 2022 | 18:50

    Da bi izbegli ovakve situacije znajuci da je korona zaista opasna i pdmukla, moramo biti veoma obazrivi i voditi racuna o svemu…Uz sve vitamine ,kvalitetne i zdrave biljke treba uzimati spermidin plus za unapredjenje zdravlja i pobpljsanje kvaliteta zivota ako zelite da usporite staranje,da ostanete vitalni,da se regenetisete,posebno posle korone…

  • I just joke

    30. jun 2022 | 16:32

    Ajjajjaaaj🤷🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA