Met je prvi objavio da ima Majmunske boginje: Pokazao je kuda su mu se proširile, a zbog jedne stvari je besan

Kako kaže, lezije su se proširile na druge delove njegovog tela, uključujući lice, ruke, šake i stomak

  • 6

Met Ford iz Amerike postao je popularan kada je na društvenoj mreži TikTok počeo da objavljuje video-snimke u kojima govori o svom iskustvu sa majmunskim boginjama.

Njega je, kako navodi zarazio prijatelj, a prve lezije je primetio oko intimnih delova tela. Met je, inače, pripadnik LGBT populacije, a kako kaže, svoje iskustvo je želeo da podeli kako bi sprečio širenje majmunskih boginja u toku Parade ponosa u Njujoroku.

Prema njegovim rečima, Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti trebalo je tri dana da mu daju zvaničnu dijagnozu.

@jmatthiasford sry the sound was too appropriate #monkeypox #monkeypoxvirus #monkeypoxoutbreak #monkeypoxvaccine #CDC #WHO #greenscreen #fyp #fypシ ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

- Centri za kontrolu i prevenciju bolesti zaista rade loš posao i ne znaju koliko zaista slučajeva majmunskih boginja ima - započinje on u videu.

Kako kaže, lezije su se proširile na druge delove njegovog tela, uključujući lice, ruke, šake i stomak.

- Mislim da sam ih ukupno izbrojao 25, a ima ih i u osetljivijim oblastima, koje su obično najbolnije. Toliko su bolne da sam morao da odem kod svog doktora da dobijem lekove protiv bolova samo da bih mogao da zaspim - iskren je on.

Met navodi da su lezije posle nekog vremena počele da se pune gnojem i da svrbe. On je takođe imao simptome slične gripu, uključujući groznicu i kašalj. Kada su njegovi simptomi prvi put počeli 17. juna, slučajevi majmunskih boginja su prvi put dostigli trocifreni broj u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naglašeno je da bi ovaj broj mogao da bude netačan jer je urađen mali broj testova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA