3 razloga zbog kojih bi trebalo da jedete kivi: Mala voćka puna zdravlja

Antioksidanti i vitamin C su dva najbitnija sastojka kivija

  • 0
Kivi, voće Foto:Pixabay

Kivi je osvežavajuće voće koje ima visoku nutritivnu vrednost, jer je bogato vitaminima C i K, kalijumom, folatima i vlaknima. On je pravi eliksir zdravlja i lepote, zahvaljujući svom sadržaju vitamina i antioksidanta.

Stručnjaci kažu da postoje brojni benefiti ove voćke, a mi smo za vas izdvojili tri.

1. Dobar je za srce

Kivi štiti srce i arterije tako što utiče na bolju cirkulaciju, sprečava gomilanje triglicerida i tako smanjuje rizik od nastanka trombova. Kivi takođe pomaže u kontroli krvnog pritiska, delimično zahvaljujući smanjenju enzima koji konvertuje angiotenzin, piše "BBCgoodfood".

2. Jača imunitet

Plodovi kivija su izuzetno bogati hranljivim materijama koje podržavaju imunitet, uključujući vitamine C, E, K i folat, kao i karotenoide, vlakna i fitokemikalije. Studije sugerišu da sve ovo podržava imuni sistem i potencijalno smanje učestalost i težinu prehlada i simptoma sličnih gripu kod osetljivih grupa kao što su stariji ljudi i deca.

3. Bogat antioksidantima

Kivi je bogat hranljivim materijama i fitokemikalijama koje imaju antioksidativna svojstva. Ove materije pomažu u smanjenju oksidativnog oštećenja i kao rezultat toga mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA