• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

OVO JOŠ NISTE ČULI: Zanimljive činjenice o brzoj hrani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Znate li kako palačinke mogu da vam pomognu da se ove godine zaljubite, budete zdravi i kupite auto?

  • 0

Iako se o fast-food klopi redovno ispredaju razne priče, neke su stvari ne mogu da se poreknu. Na primer, kakav je to izlazak koji se ne završi na hot dogu od pola metra? Vi onako pripiti, normalni ljudi već idu na posao, devojka u jednoj ruci drži štikle, a u drugoj baju koja se pamti ili Don Carpaccio?

Iako brzu hranu svi više volimo jedemo nego da o njoj čitamo, evo nekih zanimljivih činjenica koje sigurno još niste čuli.

Hot dog je kraljevska hrana

Foto: Facebook/Hot Good Foto: Facebook/Hot Good

Iako ste vi možda navikli da jedete hot dog s nogu i to najčešće u sitnim satima, ni kraljica Elizabeta se nije žalila na čuvene viršle. Kada su ona i kralj Džordž prvi put zvanično posetili SAD, dočekao ih je Frenklin D. Ruzvelt u Hajd Parku, gde im je priredio piknik i poslužio - hot dogom. Čuveni piknik je osvanuo sledećeg dana na naslovnoj strani Njujork Tajmsa. Vi možete ponoviti istu stvar: povedite drugare  do Taša, a u Abardarevoj skoknite u "Hot good" i uživajte kao kraljevi uz piknik i ćebence.

Palačinke vam ostvaruju sve želje

Foto: Facebook/Hot Good Foto: Facebook/Hot Good

Da li ste znali da kada Francuzi prevrnu palačinku, zamisle želju kao kada im je rođendan? Ako razmislite, to ima smisla. Kada vam je rođendan, možete se nadati lošem parfemu, a kada prevrćete sigurno ćete dobiti - palačinku. Što i nije tako loše, ako se ne zalepi za plafon. Ako niste vični, ima po gradu majstora koji to i dalje rade po bakinom receptu, ali im tražite da vam zamisle želju.

Kobasice su komične

Foto: Facebook/Hot Good Foto: Facebook/Hot Good

Da, otkrili smo vam toplu vodu. Smešno je kada žena u fast food-u traži veliku kobasicu. Ali, tu se priča ne završava. Prvo istorijski zabeleženo pominjanje kobasice je u delu najzačajnijeg predstavnika grčke antičke komedije Aristofana.

Kada je sendvič previše ukusan

Foto: Facebook/Hot Good Foto: Facebook/Hot Good

Kada se Iranci 2008. pokušali da pobede svetski rekord za najveći sendvič, nestrpljiva masa je zeznula stvar: nisu mogli da sačekaju da se sendvič izmeri, već su odmah navalili da jedu. Nešto slično se dešava svima kada naprave pauzu uz "Veliki Kapric".

Omlet jeftin? 

Zamislite da naručite omlet, a stigne vam račun od hiljadu dolara? Toliko košta najskuplji omlet na svetu koji se zove "Zillion Dollar Lobster Frittata", a služi se u njujorškom restoranu "Le Parker Meridien". Košta toliko jer se pravi sa jastugom i sevruga kavijarom.

Burger može da opkoli zemlju

Foto: Facebook/Hot Good Foto: Facebook/Hot Good

Kada bi sve burgere koje Amerikancu pojedu za godinu dana poređali u liniju, ta linija bi mogla da "obmota" zemlju 32 puta. Šta

Jeste li ogladneli čitajući tekst? Delimo klopu! Prvih petnaest koji se prvi budu javili na karte@telegraf.rs dobiće vaučer za najbolju brzu hranu u gradu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti