Pet stvari koje će vas makar malo oraspoložiti

Pored svih tužnih slika koje ste ovih dana imali priliku da vidite, verujemo da vam je raspoloženje u popriličnom minusu. Ali, za vaše zdravlje je dobro da se s vremena na vreme osmehnete, a evo šta može u tome da vam pomogne

  • 1

Osmeh je dobra osnova zdravlja. Čovek koji je optimističan i jak, čak i onda kada mu je najteže, je čovek koji će dočekati bolje sutra i koji će prebroditi sve probleme koji ga tište.

A ukoliko ste se i vi zbog svih nedaća koje su pogodile Srbiju izgubili u zemlji depresije i tuge,vreme je da oterate crne misli i uradite neku od sledećih pet stvari po pitanju svog raspoloženja. Učinite li ovo, osmeh će se za tren naći na vašem licu.

Uzmite pauzu

Jedna od prvih stvari koje treba da uradite kada niste srećni je da stavite ceo svet na čekanje. U ovakvim životnim trenucima, vaše mentalno zdravlje i sreća su na prvom mestu. Napravite nešto za sebe i makar na trenutak zaboravite na sve drugo.

Usrećite druge

Mnogo je puta dokazano kako dobra dela koja činimo drugima, pomažu da se osećamo bolje i srećnije. To su uglavnom sitnice, lepa reč i razumevanje, koje će drugim ljudima u sekundi izmamiti osmeh na lice, ali i vama, bar na tren. Volontirajte!

Okružite se pozitivnim ljudima

Najmanje što vam treba u depresivnom životnom razdoblju su ljudi koji će vam taj period dodatno otežati. Zato se okružite s pojedincima koji će podići vaše raspoloženje i pomoći vam da zaboravite na probleme.

Maštajte

Ono što je takođe više puta naučno dokazano podrazumeva uzimanje odmora od stvarnosti, odnosno maštanje. Uzmite knjigu u ruke, nađite zanimljive izreke, gledajte slike savršenih destinacija koje bi voleli da posetite i jednostavno se prepustite uživanju.

Pogledajte dobru komediju

Iako ne skidate pogled s TV ekrana i ružnih vesti, one vam neće popraviti raspoloženje. Ali znamo šta hoće, a zove se romantična ili samo komedija. Smejanje će učiniti da se zasigurno osetite bolje i potom imate snagu da izgurate i najteže napore.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuki

    19. maj 2014 | 16:58

    Taman sam hteo da se smejem na ovu lepu tetu,pa se setim da treba da platim komunalije,porez na oruzije,klincima patike,jos oko pet stavki pa nek ide zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA