Rešite se herpesa pomoću jednostavnog trika!

Groznica, odnosno herpes simpleks, predstavlja plik, odnosno ranicu koja se najčešće pojavljuje u predelu usana. Da ne biste stalno koristili antiviralne lekove, evo jednostavnog recepta da ga se rešite u domaćoj radinosti

  • 18

Herpes simpleks je relativno bezopasna, ali dosadna virusna infekcija koja se često vraća na isto mesto u vidu groznice na usni. S obzirom na to da onima koji od nje pate nanosi mnogo muke, donosimo vam jednostavan lek, koji sigurno imate u kuhinji. Verovali ili ne, sve što vam treba jeste jedan jedini čen belog luka.

Češanj belog luka sitno iseckajte i stavite preko groznice. Pustite da odstoji desetak minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta, a u roku od 12 sati herpes će nestati kao rukom odnešen. Ukoliko je reč o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Beli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, pa ga zato mnogi nazivaju antibiotikom iz prirode.

Osim toga, beli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog pritiska, koristi se za razgradnju masti u krvi, sprečava nastanak raka, leči aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, izbacuje toksine iz tela, pomaže kod čišćenja creva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

(Telegra.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dada

    30. septembar 2014 | 15:20

    Najbolja je aciklovir mast brzo nestaje herpes a nije agresivna mast i ne ostecuje kozu kao hidrociklin.

  • miroslav

    30. septembar 2014 | 13:13

    zuta masnoća iz sopstvenog uha je veoma efikasn lek protiv groznice-herpesa . izgleda nekom glupo ali je vema efikasno

  • una

    30. septembar 2014 | 11:34

    Ja sam isprobala ''trik" i mogu vam reci da ne radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA