Lek za depresiju krije se u nečem tako jednostavnom, a to vam niko nije rekao!

Ubacite ovu namirnicu dva puta dnevno u svoju ishranu i zaboravite na depresiju. ovo posebno važi za pripadnice nežnijeg pola

  • 2

Žene koje jedu manje od dva voćna obroka dnevno izložene su većem riziku od razvoja depresije, utvrdili su naučnici s Kvinslend univerziteta.

Rezultati šestogodišnjeg istraživanja sprovedenog na šest hiljada Australijanki otkrili su jasnu vezu između unosa voća i pojave simptoma depresije, kazala je Gita Mišra iz Zavoda za javno zdravstvo univerziteta.

- Utvrdili smo da su žene koje jedu najmanje dva voćna obroka dnevno imale manju šansu da ikada pate od depresije u odnosu na žene koje su jele manje voća, čak i nakon što smo uzeli u obzir druge faktore poput pušenja, alkohola, indeksa telesne mase, telesne aktivnosti , bračnog stanja i obrazovanja - kazala je Mišra i dodala:

- Otkrili smo i da konzumiranje najmanje dva voćna obroka dnevno štiti žene od razvoja depresije u budućnosti.

Naučnici nisu utvrdili da takva veza postoji između konzumacije povrća i depresije. Zaštitni uticaj voća objašnjavaju višim koncentracijama antioksidansa i protivupalnih sastojaka poput rezveratrola kojeg nema u povrću.

Žene pate dva puta češće od depresije u odnosu na muškarce i obolevanje od depresije je u porastu.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mila

    19. decembar 2014 | 10:47

    Objasnjenje je najverovatnije gomila secera.

  • Rilla

    20. decembar 2014 | 07:51

    Ja jedem bas dosta voca I nisam primetila neku razlika. Kad mi ide sve kako treba nema depresije bez obzira dali sam jela voce ili ne. To zavisi od licnosti coveka kako ko moze nesto pod neto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA