Ušinuli ste vrat? Rešite problem u dva poteza!

Ako vas često boli vrat, što može uzrokovati i glavobolje, probajte da pomognete sebi na veoma jednostavan način. Evo kako

  • 3

Svakome od nas se barem jednom dogodilo da se probudio sa ukočenim vratom ili sa bolom u predelu vrata. Ova česta pojava može biti veoma neprijatna, međutim problem možete rešiti kod kuće, bez intervencije masera.

Donosimo trik za koji vam treba samo 60 sekundi:

Prvi Korak

Prstima napipajte bolno mesto na vratu i to tako da koristite desnu ruku ako je bol na desnoj strani, odnosno levu, ako je na levoj strani vrata.

Drugi Korak

Prstom, ili prstima (u zavisnosti od površine) pritisnite bolno mesto. Bol pritom mora da se pojača, ali da bude izdrživa. Ako mesto ne možete lepo da dohvatite, umesto prstiju upotrebite tenisku lopticu ili slični rekvizit.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

Treći Korak

Glavu polako okrenite suprotno od ukočene strane, nagnite je i okrenite dijagonalno, kao da želite da bradom da dotaknete pazuh. Zadržite položaj 10 sekundi pa se opustite.

Na ovaj način istežete ukočeni mišić, a pritiskom ćete ga postepeno opustiti. Postupak ponovite desetak puta zaredom.

Ovaj postupak će vam smanjiti neprijatan bol u vratu, ali ukoliko se on ponavlja svakako posetite lekara specijalistu kako biste otkrili uzrok i terapiju koja će je dugoročno ukloniti.

(Telegraf.rs / LifeStyleDom)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vienna

    9. februar 2015 | 18:57

    Pa ovo su 3 poteza

  • Lala

    24. oktobar 2017 | 16:32

    Imam 12 god. i nagli sam orenuls glavu na desnu stanu. U tom trenutnu cula sam kako je na levoj strani vrata mesti puklo. I evo ceo dan nemogu da pomerim vrat. Ovo mi ne pomaze ali nadam se da ce nesto pomoci!

  • ruska

    9. februar 2016 | 16:20

    PA, OVO JE, STVARNO SUPER!NISAM MOGLA DA SE POMERIM!nAGLO SAM ZABACILA GLAVU UNAZAD I OSETILA SAM OSTAR BOL U VRATU, I VISE NI MAKAC, NI LEVO NI DESNO!OVO MI JE POMOGLO, SAMO ZA PAR SEKUNDI! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA