• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove začine obavezno morate da imate u kuhinji! Evo i zašto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim što će dodati hrani ono nešto neuhvatljivo da bi bila ukusnija, ovi začini su izuzetno dobri i za vaše zdravlje

  • 1

Začini su blagotvorni za organizam na više načina, jer osim toga što daju fantastičan ukus jelima oni i čuvaju naše zdravlje, pa bi im trebalo posvetiti više pažnje u ishrani.

Bolje zaboravite na mešavine začina, jer uz njih dobijate i raznorazne neželjene dodatke. Zapamtite, svaki začin bolji je sam za sebe.

Cimet ima specifičan ukus, ali i miris, koji uvek daje poseban gušt svakoj poslastici. No, sigurno niste znali da može da posluži kao izvrsna zamena za šećer u napicima. S obzirom na to da odlično reguliše nivo šećera u krvi, obavezno ga koristite.

Čili je izuzetno zdrav, a kako kapsaicin ne samo da ne uzrokuje čir, već ga sprečava uništavanjem štetnih baterija, slobodno ga koristite u ishrani u količinama koje možete da podnesete.

Biber je začin kojim svi vole da začine i meso i povrće. Bilo da se opredelite za crveni, beli, crni ili zeleni, znajte da on potpomaže metabolizam i bolju iskoristivost većine namirnica s kojima se kombinuje. Takođe, odličan je saveznik u svakoj dijeti.

Kim se kroz istoriju koristio i kao začin i kao lek. Ako ste na dijeti, znajte da ćete uz kim tri puta brže istopiti kilograme. Samo jedna kašičica kima dnevno smanjuje opseg masnog tkiva i nivo lošeg holesterola u krvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • KojiSamJaMeniKralj

    1. jun 2015. | 14:24

    Sto ce mi ovo kad nema mesa

    Podelite komentar