Kad saznate šta je u ovim pilulama, BIĆE VAM MUKA! (FOTO)

U svetu se pojavio novi trend među porodiljama, a kad vidite o čemu se radi, zgadiće vam se život

  • 4

Nakon porođaja, neke žene sačuvaju posteljicu svoje bebe, da bi je konzumirale tokom narednih nedelja.

Sve više mama POJEDE POSTELJICU svoje bebe. Osim što je odvratno, evo da li je i zdravo!

Savezna država Teksas je treća država u SAD koja je zakonom dozvolila da žene posle porođaja uzmu placentu i odnesu je kući.

Mnoge tvrdnje o tome kako je posteljica zdrava nisu naučno dokazane, međutim, Melisa Matiz, smatra da je to njeno pravo, bez obzira na činjenice.

Što se mene tiče, to je bio deo mog tela, tako da meni to nije ništa čudno ni odvratno – kaže ona.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Melisa je, kao i mnoge drige žene, čula je od prijatelja da je zdravo jesti po malo placente u danima posle porođaja. Zato je iz nje izvučena voda i spakovana je u kapsule. Žene veruju da, pošto je rasla zajedno sa bebom, placenta sadrži hormone i važne nutrijente za oporavak od porođaja.

Veruje se i da plosteljica pomaže kod postporođajne depresije, kao i kod dojenja. Melisa je uzimala kapsule sa delovima posteljice čitavih šest nedelja.

- Nije mi lako da primetim efekte, jer nemam s čim da ih uporedim, ali nisam imala nikakvih emocionalnih problema, niti problema s dojenjem, tako da mislim da su mi pomogle – poručuje Melisa.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ona se plašila da u bolnici nemaju baš mnogo razumevanja za njenu želju, pa su ona i njen muž sačekali trenutak nepažnje osoblja i sklonili placentu u mali hladnjak i spakovali u ranac.

- Mislim da je ovo pitanje slobode i ljudskih prava, zato smo odlučili da je jednostavno uzmemo – kaže Melisa.

U štampi se pisalo o tome da novi zakon (u Teksasu) dozvoljava ženama da zadrže svoju placentu, pod uslovom da nema nikakve infekcije i uz potpis majke.

Lekari kažu da nema naučnih dokaza da je konzumiranje placente zaista zdravo, ali žene i dalje tvrde da im pomaže. Ipka, doktori smatraju da je u pitanju placebo efekat.

(Telegraf.rs / NPR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sonja

    30. jun 2015 | 00:45

    Bolesnici.

  • Ivana

    29. jun 2015 | 23:53

    Nisam gadljia i nije mi gadno jel je deo mog tela...ali mislim da nema nikakav efekat ako se konzumira ...jede... zivotinje jedu svoju posteljucu iz higijenskih razloga a neke i da bi sakrile miris koji predator moze da oseti i tako ugrozi sebe i mladunce.....ali covek nema potrebe da je jede...eventualno ako nekom sugestivno pomoza....verovatno je to u pitanju....verjuju da ce im pomoci....i tako im bude bolje....

  • M.D.

    30. jun 2015 | 09:08

    Kanibalizam na delu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA