Radite ove 3 vežbe svakodnevno i gledajte kako celulit nestaje!

Ovo je kombinacija drevnih orijentalnih tehnika i savremenih metoda za oslobađanje celulita. Potrudite se samo par minuta dnevno i gledajte kako celulit nestaje

  • 1

U taoističkoj medicini grudvice na bedrima i zadnjici pripisuju se “emocijama koje se na pretaču”, odnosno “zarobljenim emocijama”. Prevedeno na jezik zapadne kulture, da biste se oslobodili celulita morate pokrenuti limfu i dovesti u ravnotežu 10 hormona najvažnijih za metabolizam.

 

To ćete najbolje učiniti praktikovanjem ove tri vežbe.

 

Prva vežba:

 

Prva vežba zbog aktiviranja snažnih akupresurnih tačaka i žlezda otvara lice i telo te emocije i blokade koje se opuštaju i oslobađaju. Na taj način delujemo na suptilne kanale zbog čije zatvorenosti dolazi do zastoja u obliku celulita. Njih treba aktivirati ako želimo da nam grudvica naslage na bedrima nestanu zauvek.

 

Prva vežba uklanja blokade i snažno pokreće emocije i energiju zbog čijeg zastoja dolazi do stvaranja celulita.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Stanite uspravno sa stopalima u širini ramena, zategnite sve mišiće u telu i podignite uglove usana tako da vrhom jezika pritiskate nepce.

 

Dva prsta ispod pupka, prema kineskoj medicini, nalazi se jedna od najvažnijih tačaka na telu, koja se naziva i "more energije". Počnite da je masirate u pravcu kazaljke na satu jer ćete tako podstaći cirkulaciju vode, čiji je zastoj uzrokovao nakupljanje celulita. Istovremeno stimulišete imuni, reproduktivni i mokraćni sistem.

 

Kada osetite da je dosta masaže i da ste uspostavili protok, opustite mišiće krenite na drugu vežbu.

 

Druga vežba:

 

Ispružite ruke ispred sebe, stisnite pesnice u visini čela, spojite laktove, bradu potisnite prema grudnoj kosti i nagnite se malo prema napred, duboko udahnite i počnite da širite ruke potiskujući grudi prema napred. Tako ćete stimulisati žlezdu timus.

 

Pritom prste snažno pritiskajte u sredinu dlana kako biste aktivirali tačku koja maksimalno opušta ceo nervni sistem. Šireći ruke glasno izdišite tako da se pritom čuje zvuk “haaaaaaa”. To je lekoviti kosmički zvuk srca, temelj samoiscjeliteljskih tehnika kineske medicine koja oslobađa višak toplote i otvara srce.

 

Pogled usmerite prema vrhu nosa koji je povezan sa srcem i drugim vatrenim organima kao što su su tanko crevo i jezik. Ponovite šest puta.

 

Foto-ilustracija: Foter.com / hazelonewhite

Foto-ilustracija: Foter.com / hazelonewhite

 

Treća vežba:

 

Sledeća vežba je bez konkurencije - najjednostavnija i najbolja tehnika za oslobađanje celulita, zastoja limfe, mlitave kože i jačanje krvnih sudova.

 

Rezultat će biti još bolji ako se prilikom njenog izvođenja namažete i kvalitetnim uljem za učvršćivanje kože u koje ćete umešati MSM (Methylsulfonylmethane), (prirodni jestivi sumpor dobijen iz biokukuruza i lana) - odnosno mineral lepote i mladalačke kože koji podstiče nastajanje elastina i kolagena. (Najbolje je ta to bude mešavina kokosovog i bademovog ulja i MSM-a).

 

Jednom u 14 dana utrljajte ovu mešavinu u područje bedara i zadnjice uz pomoć dermorolera, igličastog valjka koji podstiče regeneraciju kože. Pronađite tačku koja se nalazi otprilike dlan ispod kolena na spoljnoj strani noge. To je akupunkturna tačka koju veliki taoistički majstori zovu “zlatno zrno” ili “polje besmrtnosti”.

 

To je važna tačka preko koje se podstiče dugovečnost, opuštanje i vitalnost. Vežbu izvodite tako da noge postavite u širini kukova i šakama počnite da udarate od vrha spoljnog dela bedara prema glažnjevima i nazad preko unutrašnje strane bedara prema gore.

 

Udarajte dovoljno energično u krug i ponovite 3-6 puta. Ako je tkivo na tom delu jako slabo i mlitavo može se dogoditi da ova vežba ostavi i koju modricu, ali ne brinite, modrice će brzo nestati, a koža će očvrsnuti.

 

Ove vežbe izvodite svaki dan i posmatrajte kako celulit nestaje.

 

(Telegraf.rs / SlobodnaDalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    7. jul 2015 | 13:33

    Neka se javi makar jedan koji je ovo usvojio. Neverovatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA