MISTERIJA VEKA: Zašto se žene kriju kad su u DONJEM VEŠU, a jedva čekaju da se pokažu u KUPAĆEM KOSTIMU?

Bikini je sačinjen od gornjeg i donjeg dela koji vrlo podsećaju na brushalter i gaćice samo je izrađen od drugačijeg materijala. Pa, u čemu je onda fora? Što se cice toliko stide kad im neko upadne u sobu u donjem vešu, a na plaži se baš trude da istaknu tu činjenicu da su maltene skroz gole?

  • 18

Zamislite da sve žene na plaži umesto kupaćeg kostima na sebi imaju komplet donjeg veša! To mora biti da bi bila neka nudistička plaža, pomisliće mnogi, na kojoj je dozvoljeno pokazati sve, pa čak i veš. A u čemu je razlika? U materijalu? Ili u glavama svih onih žena koje osećaju stid ako ih neko vidi u donjem vešu, a javno se pokazuju kad su u tom istom donjem vešu (koji se zove bikini) na plaži?

Evo šta kupaći kostim govori o cici koja ga nosi

KRATKA ISTORIJA BIKINIJA: Evo kako i zašto su cice na plaži postale tako SEKSI! (FOTO) (VIDEO)

Kakve su vam gaće, takvi ste u krevetu!

Istovremeno, na nekoj drugoj, "normalnoj" plaži defile cica u šarenim bikinijima smatra se atrakcijom koja ne prelazi granicu dobrog ukusa. Pitanje je kojoj od ove dve zamišljene grupe žena se vidi više? Ili manje?

Na razmišljanje nas je navela jedna čitateljka koja je na svojoj Facebook stranici opisala svoju anegdotu sa zemunske plaže Lido.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U postu sa naslovom: "Volela bih da je samo san" ova devojka (identitet poznat redakciji) je napisala:

- Dođem s plaže, ubacim veš u mašinu, završi mašina, raširim veš, kad ono - nema donjeg dela kupaćeg. Nema, i nema, i nema, da se ubijem! Tu su brusevi, gornji deo kupaćeg i jedne crne gaće. Tražim ja tako donji deo, tražim, i - gde ga nađem? U čistom vešu! I, tad shvatim - čoveče, pa ja sam jutros išla na plažu U GAĆAMA!

Ovaj post silno je nasmejao njene prijatelje i izazvao lavinu originalnih komentara u kojima se, i muškarci i žene, uglavnom pitaju - u čemu je problem? Da li su donje gaće ili donji deo kupaćeg i nije neka razlika.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Čak i u eri polutangi, tangica i modela sa minimalnim trouglićima na grudima, fenomen "negliže izdanja" kao najdublje intime jedne žene ne jenjava.

Mi smo pokušali da pronađemo razloge zašto je to tako, a vi nam kažite šta mislite o njima. Da li "piju vodu" ili nemaju nikakvog smisla?

- Zato što kupaći kostim pokriva, a veš otkriva.

- Zato što su kupaći kostimi izrađeni od debljih materijala koji se ne provide čak ni kada su mokri.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Zato što se veliki broj žena nosi veš od čipke kroz koju se i "na suvom" naziru zabranjene zone.

- Zato što se donji veš nosi iz higijenskih, a kupaći iz praktičnih razloga (ili obrnuto?!)

- Zato što vam kupaći sigurno nije pocepan ili prljav, a sa donjim vešom je već diskutabilno.

Foto: flickr/Helga Weber Foto: flickr/Helga Weber

- Zato što ako svim muškarcima na plaži pokažete svoje telo u vešu, šta ćete pokazati onom jednom paru muških očiju koje vas čekaju kod kuće?

- Zato što ni "krpe" koje nosimo po kući ne nosimo napolju, pred širokim auditorijumom.

- Zato što bi, u slučaju da se komotno šetamo u vešu, to značilo da veš više ne nosimo ispod odeće (neki možda to već i praktikuju).

Foto-ilustracija: Foter.com / gowers Foto-ilustracija: Foter.com / gowers

- Zato što je to sramota sve dok Rijana, Bijonse, Kim Kardašijan i Lejdi Gaga ne (po)kažu drugačije.

- Zato što, iako je to u suštini jedno te isto, proizvođači veša i kupaćih kostima moraju nešto i da zarade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovca

    8. avgust 2015 | 20:44

    Čula sam negde zadovoljavajuće objašnjenje: zato što muškarac, kada vidi devojku u kupaćem, ne očekuje ništa. Ali kada je vidi u vešu, to je već nagoveštaj da bi nešto moglo da se desi. Veš insinuira seks, kupaći ne.

  • Milica

    8. avgust 2015 | 15:58

    Vise puta sam razmisljala na ovu temu jer je i mene, licno, sramota da setam u brusu i gacicama, a ponosno setam u kupacem, iako se slazem da nema razlike. Po meni, mislim da nije ni jedan od, gore navedenih, razloga, vec je to cisto iz nekog principa jer smo od malena ucene da je 'sramota' skidati se i setati u donjem vesu, jer je nepristojno, dok je u kupacem to sasvim normalno. Slazem se da nema nikakve logike, ali psiha je cudo...

  • deftones

    8. avgust 2015 | 23:45

    Pa i moja komsinica se stidi nekad kad izadze malo kao otkrijena a nocu se seta tako reci gola kroz sobu upaljeno svetlo a zna da je gledam e to ne mogu da svatim nikako zasto dok ne padnem sa balkona nekad razbijem se tikva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA