≫ 

Selfi ovog momka videlo je 3 miliona ljudi, ali ne zbog toga što je zgodan! Saznajte zašto

Ovo je priča o hrabrom mladiću koji je smogao hrabrosti da s celim svetom podeli svoju muku. Preko noći je dobio ogromnu podršku na društvenim mrežama, a nadamo se da ćete ga podržati i vi

  • 4

Luk Benet (20) iz Velike Britanije, izgleda kao i bilo koji drugi mladić. Ali, on je nedavno na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj je u donjem vešu i na slici se vidi da ima ugrađenu kolostomu, odnosno, kesu koju nose oboleli od ulceroznog kolitisa i kojima je odstranjeno debelo crevo.

Ona do kraja života mora da nosi kesu na stomaku, ali je i to ne sprečava da bude seksi i popularna! (FOTO) (VIDEO)

Da li je dijeta dobro rešenje za ulcerozni kolitis?

Luk od svoje 16. godine pati od ulceroznog kolitisa, a nakon tri godine borbe sa ovom bolešću, tokom kojih su se simptomi samo pojačavali, odlučio je da hirurškim putem odstrani debelo crevo i ugradi kolostomu.

- U početku nisam znao ništa o toj bolesti, osim da su je imali dva moja rođaka i ujak. Prvih godinu dana simptomi su bili blagi, a onda sam 2012. godine na letovanju na Kipru proveo pet dana u bolnici. Lekari su probali razne lekove, ali oni jednostavno nisu delovali na mene. Jedva sam se držao kada sam konačno doneo hrabru odluku da odem na operaciju i odstranim debelo crevo - napisao je ovaj hrabri mladić u komentaru.

Printskrin: Facebook/Crohn's and Colitis UK Printskrin: Facebook/Crohn's and Colitis UK

On je ovu fotografiju podelio na jednog grupi za podršku obolelima od ulceroznog kolitisa, a želelo je mladima da pokaže da to što imate kesu na stomaku nije ništa strašno. I izgleda da je i te kako uspeo u tome, jer je slika veoma brzo postala viralna i do sada je pregledana preko 2,8 miliona puta!

Mladić je rekao da se posle operacije oseća kao nov čovek, da više ne trpi bolove i može da se opusti.

- Naučio sam da živim s kolostomom i da je smatram kao jedan nov deo sebe koji moram da prihvatim - poručio je Luk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    2. septembar 2015 | 17:48

    Samo hrabro momce! Zelim da te nikada ne napusti optimizam jer je on kljuc pobede! Moj otac je imao kolostomu i sa tim je ziveo do kraja zivota.Umro je od posledica sloga.

  • Maki

    3. septembar 2015 | 06:10

    Svaka cast! Sto neko rece sve je u glavi.Kakav covek zauzme stav prema necemu tako i zivi.Momku zelim puno srece u daljem zivotu.

  • nedjo

    3. septembar 2015 | 10:40

    bravo junace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA