NE MOGU DA SE UMORIM, NI DA SE RAZBOLIM: Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina (VIDEO)

Ako je verovati ovom ruskom naučniku, jedna drevna bakterija bi mogla da uspori proces starenja i produži ljudski vek na 140 godina

  • 7

Pre četiri godine Rusi su u sibirskom ledu pronašli 3,5 miliona godina staru bakteriju čiji proteini navodno pomažu jačanju odbrambenog mehanizma u ljudskom organizmu. Naučnici smatraju da bi “Bacillus F” uveliko mogao usporiti proces starenja i produžiti ljudski vek na 140 godina.

ONA IMA 120 GODINA, izgleda trostruko mlađe i ne može nikako da se razboli (VIDEO)

Ubrzo su Rusi počeli da ubrizgavaju bakteriju u miševe, potom i u ljudske krvne ćelije, ali sve to jednom gospodinu nije bilo dovoljno. U potrazi za “večnim životom” ruski naučnik Anatolij Bručkov, sa zadovoljstvom je prihvatio izazov i Bacillus F ubrizgao u sebe!

Rezultati su, ako mu je za verovati, neverovatni:

- Radim kao pas, a uopšte se ne umorim! U poslednje dve godine nisam se ni prehladio - uzbuđeno je pričao Bručkov za “The Siberian Times”.

Foto-ilustarcija: Tanjug/Nenad Milošević, CDC Foto-ilustarcija: Tanjug/Nenad Milošević, CDC

- Rezultati eksperimenata sa miševima bili su izvrsni, pa sam pomislio da bi bilo zanimljivo isprobati isto na čoveku... Nisam dugo tražio dobrovoljca.

Kaže da nije bilo rizika.

- Bakteriju smo našli u jednom jezeru, tu je bila više od tri miliona godina. Lokalni ljudi godinama piju vodu iz tog jezera, i gle čuda, žive mnogo duže nego ostali. Tako sam zaključio da nema opasnosti ako je ubrizgam u sebe...

Bručkov priznaje da ovo nije službeni naučni eksperiment, ali čini se da bakterija na njega utiče sjajno.

- Ne mogu profesionalno da objasnim efekte. Ali ja vam tvrdim da se u dve godine nisam razboleo. Nisam osetio nikakve simptome prehlade, nije me ni grlo zagrebalo. Možda bi trebalo otići u nekakvu kliniku da me detaljno pregledaju i donesu sud.

Bručkov je potvrdio da se u njegovoj laboratoriji još eksperimentiše s bakterijom.

- Moramo da otkrijemo kako ta bakterija usporava starenje. Šta drži mehanizam u životu? Kako se to može iskoristiti? Na taj način treba posmatrati celu priču...

U svakom slučaju, u dalekom Sibiru su uvereni da su pronašli lek za produženje života. I nešto što bi ih moglo učiniti jako bogatim ljudima.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs.

(Telegraf.rs / JutarnjiList)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    1. oktobar 2015 | 13:30

    Sto znaci elita amerike spremite novcanike

  • Lepota

    1. oktobar 2015 | 12:48

    Ne brini se ti ameri ce svima da nam skrate vekove njihovom superbakterijom koja ce se iz neobjasnjivih razloga pojaviti na Madagaskaru

  • S.K.

    1. oktobar 2015 | 19:30

    ovo je fenomenalna vest nesto bas fantasticno nadajmo se da je istina a onda ce zivot postati neuporedivo kvalitetnije i kreativniji. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA