Da li je ĐUMBIR lek protiv RAKA?

Kako tvrde naučnici, đumbir je toliko efikasan u suzbijanju pojedinih vrsta tumora, da se ova biljka pokazala jača i od hemoterapije

  • 5

Koren đumbira odličan je u uništavanju matičnih ćelija raka, odgovornih za širenje tumora telom, odnosno za sprečavanje metastaza, tvrde naučnici.

Napravite SIRUP protiv PREHLADE za 100 dinara! (RECEPT)

Oslobodite se bolova u leđima, bukvalno PREKO NOĆI (RECEPT)

RECEPT OD SAMO 3 SASTOJKA: Čisti masnoću iz krvi, ubija infekcije i prehlade iz jednog poteza!

Đumbir je koren koji se najčešće koristi u kuhinji, a nešto ređe za olakšavanje zdravstvenih tegoba. Na primer, on ublažava probavne tegobe, smanjuje upale, ima antibakterijska svojstva, sjajna je preventiva prehlade i gripa i dokazano podiže imunitet.

A sada, prema istraživanju američkog Univerziteta u Džordžiji, pokazalo se da je odličan i za lečenje raka. Naučnici tvrde da je efikasniji od hemoterapije i uništava samo ćelije raka, za razliku od hemoterapije koja uništava i zdrave.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Stručnjaci tvrde da su zahvaljujući đumbiru smanjili veličinu tumora na prostati za čak 54 posto. Prema drugoj studiji, sastojak đumbira, 6-shogaol, koji nastaje njegovim sušenjem ili kuvanjem, pokazao se odličnim u uništavanju ćelija raka dojke.

Kancer u svom sastavu ima samo 0,2 do jedan posto matičnih ćelija, ali vrlo ih je teško eliminisati, a ako se ne unište u stanju su da stvaraju nove ćelije. Matične ćelije raka u stanju su da se samostalno obnavljaju.

- Matične ćelije raka konstantno nastaju, tako su one same otporne na konvencionalna hemoterapijska sredstva. Uz to, sposobne su da se šire i stvaraju nove tumorske kolonije, odnosno metastaze po telu. Jedini način za potpuno oslobađanje tela od raka je uništiti matične ćelije u tumoru, a pokazalo se da đumbir to može - kažu stručnjaci i dodaju da je to razlog zašto se rak pojavljuje i nakon naizgled uspešnog lečenja hemoterapijom, zračenjem ili operacijom, piše EWAO, prenosi 24sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Broj Jedan

    8. decembar 2015 | 15:58

    Konoplja leci rak!

  • milan

    9. decembar 2015 | 14:06

    definitivno da je djumbir,zajedno sa kurkumom i cimetom vrlo vazan zacin ida pomazu protiv tumora ali ipak ulje lana je po svim dosadasnjim izvrsenim ispitivanjima i statistici broj jedan

  • tor

    8. decembar 2015 | 15:32

    i varekina i gledanje u sunce lece rak, trvrde naucnici sa univerziteta pejton... ipak mi milan tarot sigurniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA