TEST s lenjirom i nosom otkriva da li imate ovu tešku bolest (VIDEO)

Ovaj test s lenjirom i puterom od kikirikija svako može da izvede kod kuće, a rezultat može da bude veoma važan za vas

  • 2

U svetu je naglo povećavan broj obolelih od Alchajmera, gotovo za duplo u odnosu na prošli vek. Zbog toga su svi medicinski naučnici ujedinjeni u istraživanju ranih simptoma da bi se obolelima olakšale tegobe.

Alchajmerova bolest zarazna? Novo istraživanje šokiralo svet!

Ako u ovim godinama NAGLO SMRŠATE, preti vam nešto MNOGO LOŠE!

Statistika pokazuje da samo u SAD-u broj obolelih od Alchajmera premašuje 5.3 miliona, a ako se ovako nastavi, za deset godina ta cifra će biti oko 7.1 milion, piše Little Things .

Istraživanjem Alchajmerove bolesti bavi se i Institut univerziteta u Floridi, gde je student završne godine, Dženifer Stemps, otkrila jednostavan način primećivanja ranih simptoma ove bolesti.

Foto-ilustracija: Foter/Ed Yourdon Foto-ilustracija: Foter/Ed Yourdon

Ona je utvrdila da se simptomi mogu ustanoviti uz pomoć dve jednostavne stvari: lenjira i putera od kikirikija. Naime, zbog saznanja da se prvi znaci Alchajmera manifestuju kao slabljenje osećaja za miris u levoj nosnoj komori, ona je napravila mali test, koji se pokazao kao veoma efikasan. Lenjirom je merila osetljivost na miris putera od kikirikija kako leve, tako i desne nozdrve i ustanovila da je rastojanje prepoznavanja mirisa od leve nozdrve duplo kraća od rastojanja od desne nozdrve, koje je optimalnih 20 cm.

Ova vrlo jednostavna metoda se može primeniti i kod kuće, a ako primetite bilo šta sumnjivo odmah se javite svom lekaru. Rano otkrivanje bolesti omogućava stopiranje njenog naglog razvijanja i daje vreme porodici da se pripremi za novonastalu situaciju.

Da biste lakše obavili testiranje, pogledajte video.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    24. februar 2016 | 13:21

    Otkrio bolest , alergija na kikiriki .

  • patriot

    25. februar 2016 | 21:03

    A sta ako nekom kao meni ostecena jedna nozdrva. Taj problem imam kako sam usao u 90 god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA