Evo zašto bi trebalo SVAKE NOĆI da spavate GOLI!

Spavanje je izuzetno važno za vaše zdravlje, a još bitnije je da ono bude kvalitetno, što ćete postići samo ako skinete sve sa sebe

  • 8

Da bi ste se kvalitetno naspavali treba da poštujete sve potrebe vašeg ogranizma. Ono što sigurno niste znali je da je za pravilan odmor neophodno da spavate goli. Garderoba za spavanje, pa čak i donji veš nije zdrav za vaš san.

Ako spavate na pogrešnoj strani tela skratićete sebi život (VIDEO)

iPhone će uskoro omogućiti bolji san ljudima. Evo i kako

Spavanje je neophodna aktivnost svakog ljudskog bića. Kvalitetan odmor je neophodan za održavanje adekvatnog zdravstvenog stanja organizma.  Nedostatak sna utiče na raspoloženje i obavljanje radnih aktivnosti. Odraslim osobama se preporučuje od 6 do 8 sati spavanja na dan, piše portal Hercegovina.

Postoje mnoga uputstva na koji je način najadekvatnije da spavate. A ovo su razlozi zbog kojih je poželjno da spavate goli.

Foto-ilustracija: Foter/jessicalrone Foto-ilustracija: Foter/jessicalrone

Udobnost

Ništa ne bi trebalo da vas sputava u kvalitetnom odmoru. Usko donji veš, ili preširoke pidžame, mogu da prouzrokuju neprijatnost i da vas ometaju u snu, u trenucima kada toga uopšte niste svesni.

Manje obaveza u periodu kada ste budni

Ukoliko za spavanje ne koristite donji veš, potkošulje ili pidžame, tokom dana nećete morati da ih perete. Dugoročno gledano, uštedećete i vreme potrebno za njihovu kupovinu.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur codrin Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur codrin

Poboljšava kvalitet kože

Koža vašeg tela, a posebno koža intimnih područja, koja je tokom celoga dana, čak i u letnjim mesecima, prekrivena i sa po nekoliko slojeva odeće, će napokon moći nesmetano da "diše".

Regulacija kortizola

Dok spavate goli održavate telesnu temperaturu na optimalnom nivou. Ukoliko se vaše telo tokom spavanja pregreje postoji mogućnost da nivo kortizola u vašem telu naglo poraste, što može da dovede, između ostalog, do pojave anksioznosti i gojenja.

Foto-ilustracija: Foter.com / jessicalrone Foto-ilustracija: Foter.com / jessicalrone

Regulacija hormona rasta i melatonina

Ako spavate goli vaša telesna temperatura biće adekvatna za regulisanje hormona rastamelatonina, a što će da dovede do usporavanja procesa starenja, ali i adekvatnog zdravlja vašeg organizma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analitičar

    1. april 2016 | 19:34

    Mene žena moli da spavamogoli,a janeću,bojim se ozebšću

  • Konstruktor

    1. april 2016 | 20:15

    Ujutru bi se probudio sa teskom preladom

  • Ferrari909

    2. april 2016 | 09:20

    Kad si go toljaga landara i nema tu sna samo ''prekovremenog rada''...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA