≫ 

Vadiće nam MAST i tako nas LEČITI od bola!

Malo ste se ugojili u poslednje vreme i zabrinuli ste se zbog toga? Ali, možda je to zapravo dobro za vas! Ako niste znali, masnoće iz našeg vlastitog tela su vrlo moćan lek

  • 3

Naučnici iz Saudijske Arabije otkrili su neobičnu metodu za ublažavanje bola kod osoba s teškim artritisom kolena. Oni bukvalno izvlače mast iz pacijenta, a potom mu je ubrizgavaju na bolno mesto.

Ovaj lek je JAČI od morfijuma, a pritom je LEGALAN I BESPLATAN!

Pogledajte na šta liči pola kile ljudske masti i iste sekunde ćete se baciti na dijetu! (VIDEO)

Kako tvrde, masnoća bi trebalo da podmaže zglob i olakša patnju, a samim tim će se poboljšati funkcija kolena, smanjiti bol i ukočenost.

Mast iz tela pacijenta se vadi pod lokalnom anestezijom, obrađuje i ubrizgava u bolne zglobove. Stručnjaci se nadaju kako će ova metoda smanjivanja jakih bolova kod osteoartritisa zaživeti u praksi, ali su ipak potrebna i dodatna istraživanja.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Trenutno ovu metodu lečenja testiraju na sto pacijenata sa umerenim do teškim oblikom osteoartritisa kolena.

- Poput automobilskog menjača, zglobovi najbolje rade kad imaju dobar nivo vlažnosti. To normalno osigurava gusti materijal nalik na gel. Kod obolelih od osteoartritisa jedan sastojak te mase, hijaluronska kiselina, ne luči se kako bi trebalo. Naša istraživanja pokazuju poboljšanje nakon podmazivanja injekcijama hijaluronske kiseline - rekao je glavni istraživač klinke Kralj Abdulaziz.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign

Oni veruju da će jednostavna injekcija masnoća poboljšati stanje kod hroničnog osteoartritisa.

- Samopodmazivanjem vlastitom mašću pacijenta poboljšaće se funkcija zglobova - kazao je pon, piše Daily Mail, prenosi portal 24sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA