FEJSBUK OTKRIVA: Ovo je PRAVA istina o ljudima koji vole mačke! (FOTO)

Večiti rat između mačaka i pasa preneo se i na njihove vlasnike. Prvi put, zahvaljujući Fejsbuku, možemo da saznamo pravu istinu o mačkarima i kučkarima

  • 14

Fejsbuk je sproveo istraživanje među 160.000 korisnika koji imaju mačke, a zaključak je nešto što se možda neće svideti ljubiteljima ovih životinja širom sveta. 

Ovako su mačkice izgledale od 1910. godine do danas. Pogledajte kako su se menjale (VIDEO)

Rezultati istraživanja su u skladu savažećim stereotipima o ljubiteljima mačaka i pasa, a to je da su ljubitelji pasa druželjubivi i neposredni i da ih ljudi vole, dok su ljubitelji mačaka usamljeni i tužni.

Podaci su izvučeni iz osećanja izraženih u Fejsbuk statusima, gde su vlasnici mačaka mnogo češće komentarisali da se osećaju umorno, tužno, uznemireno ili da su osetljivi, a osećanja su im često varirala, pa čak i išla iz krajnosti u krajnost.

S druge strane, vlasnici pasa su bili mnogo uravnoteženiji u izražavanju osećanja. Najčešće su komentarisali da osećaju uzbuđenje ili da su ponosni, a osećanja su im mnogo stabilnija i ne variraju.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Međutim, za utehu svim mačkarima, istraživanje je pokazalo da su oni mnogo češće pozvani na zabave i razne događaje, nego ljubitelji pasa, iako istraživači nisu sigurni da li su se oni zaista i odazvali.

Takođe je zaključeno da mačkari imaju pronicljivije prijatelje od kučkara, da im je bitniji kvalitet od kvantiteta i da imaju bolji ukus za filmove i serije.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Što se knjiga tiče, takođe postoji razlika, ali tu se ne može pričati o kvalitetu već samo o ukusu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brutalna

    9. avgust 2016 | 18:45

    Budalastine! Ako neko voli zivotinje, voli SVE zivotinje! A, koga ce imati za kucnog ljubimca zavisi samo od nacina zivota, navika i vremena. Pas je kao malo dete, trazi paznju i vise je za ljude koji vole da provode vreme u kuci, a macka je samodovoljna i ne zahteva od svog vlasnika da bude stalno s njom, pogodnija je za ljude koji imaju vise obaveza i/ili burniji zivot. U svakom slucaju, zivot bez ljubimca nije potpun i niko vas nece voleti kao oni, bezuslovno i jako.

  • gaga

    9. avgust 2016 | 16:53

    A, šta je sa ljubiteljima i pasa i mačaka?

  • Neka tamo

    9. avgust 2016 | 15:38

    Nije tacno,uopste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA