KAKAV CAR OD UČITELJICE: Ukinula đacima domaće zadatke, a kad čujete zašto ODUŠEVIĆETE SE (FOTO)

Poruka učiteljice Brendi Jang, u kojoj saopštava roditeljima da je domaći zadatak ukinut, odjeknula je internetom i napravila čitavu revoluciju

  • 7

Sistem obrazovanja širom sveta uključuje masovnu izradu domaćih zadataka. Ipak, jedna učiteljica iz Teksasa je rešila da napravi revoluciju na ovom polju u školovanju.

Nemate motivaciju za učenje? Rešite ovaj problem na LAK NAČIN!

Evo kako da izvedete dete na pravi put

Najbolja učiteljica u Teksasu pružila je tračak nade školarcima širom sveta nakon što je zabranila domaći zadatak, piše RT, a prenosi Net.

Poruka učiteljice Brendi Jang, u kojoj saopštava roditeljima da je domaći zadatak ukinut kako bi se dobilo na vremenu za porodicu, brzo je postala viralna.

- Nakon što sam ovog leta dosta istraživala, domaći zadatak će se sastojati samo od izrade zadataka koje učenik nije stigao da završi tokom nastave. Ove godine neće biti formalno zadatih domaćih - stoji u pooruci učiteljice roditeljima.

Poruka je predata roditeljima na sastanku pre početka nastave u Osnovnoj školi Gadli. Jang tvrdi da je na njenu odluku uticalo to što  nema dovoljno istraživanja o dobrobiti domaćih zadataka. Shvatila je da bi učenici umesto pisanja zadataka trebalo da večeraju zajedno sa porodicom, da čitaju zajedno, da se igraju napolju i da ranije idu u krevet.

Jedna od majki školaraca, Samanta Galager podelila je poruku preko društvenih mreža sa komentarom: "Bruke već voli svoju novu učiteljicu!", misleći na svoju sedmogodišnju ćerku.

Ta objava je u međuvremenu podeljena više od 70.000 puta.

- Ovo je sjajno jer pokazuje koliko bi roditelja i učitelja podržalo ovakvu školsku politiku. Posebno za klince u osnovnoj školi - bio je jedan od komentara.

Jang je rekla kako je odluka delo nje kao sloboduumnog nadzornika koji podstiče inovacije.

- Pokušavam da razvijam decu kao kompetne ličnosti. Nema koristi ako odu kući i pišu rad olovkom na papiru, umesto da se kreativno razvijaju - rekla je.

- Nema dokaza da bilo koja količina zadataka popravlja učinak razvijanja znanja učenika nižih razreda osnovnih škola - rekao je stručnjak za dečje domaće zadatke Haris Kuper sa Univerziteta Djuk.

Jedno je sigurni, učenici širom sveta će biti oduševljeni što je neko konačno poslušao njihove tvrdnje.

Pogledajte kako kroz igru roditelji mogu da uče sa svojom decom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Folirant

    29. avgust 2016 | 17:00

    Oni koji se bave decom nadju vreme i nacin a oni koji se ne bave nece ih promeniti ni taj 'visak' vremena.

  • Koala

    29. avgust 2016 | 15:41

    Zena skroz upravu,bravo za nju!

  • Ja

    29. avgust 2016 | 19:24

    Fina je. Ali meni je ipak logicnije da dete cim dodje kuci i malo se odmori i jede uradi zadacu i slobodan je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA