≫ 

Užasni je izvor bakterija, a imamo ga svi u svom kupatilu

Ukoliko vam je on do sada bio nezaobilazni predmet koji koristite prilikom tuširanja, kada ovo pročitate, bacićete ga u kantu. Evo i o čemu se radi

  • 1

Sunđeri za kupanje ili pufne, nalaze se u kupatilima mnogih, a najčešće se koriste kako bi se prilikom tuširanja koža tela bolje izribala, očistila ili pilingovala.

Ovo su greške koje SVI pravimo kad se TUŠIRAMO

Ne preterujte sa sapunom, jer može ozbiljno da vam naškodi!Ne preterujte sa sapunom, jer može ozbiljno da vam naškodi!

Sunđeri mogu da budu raznih boja, veličina i oblika, a mnogim ženama služe za masažu i poboljšavanje cirkulacije, piše Mirror.

Međutim, ono na šta nas lekari i dermatolozi retko upozoravaju je koliko je on u stvari opasan po vaše zdravlje.

On je idealna podloga za razmožavanje miliona mikroba, bakterija, i gljivica. Kada se sunđer koristi za piling on skuplja sve mrtve ćelije sa kože, koje se u obilnim količinama zadržavaju na površini.

Foto:  ClickFlashPhotos / Nicki Varkevisser via Foter.com / CC BY Foto: ClickFlashPhotos / Nicki Varkevisser via Foter.com / CC BY

A onda kada ga ostavite u kupatilu koje je uvek vlažno, on se suši do sledeće upotrebe te se na taj način bakterije množe u ogromnim količinama.

Na taj način narednim kupanjem mi zapravo raznosimo bakterije po celom telu.

Printskin: Facebook/Harvard University Printskin: Facebook/Harvard University

Dakle, sunđeri koje koristimo su takoreći odvratna podloga za uzgajanje bakterija, koje rastu i razmnožavanju se velikom brzinom.

Pogledajte i kako da sami napravite kutijicu za kremu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    3. oktobar 2016 | 10:36

    O tome su , nase novine pisale , 80 -ih godina proslog veka ! Zasto toliko paniciti ! Nasi lekari , kroz sve medije nam skrecu paznju , kako odrzavati , licnu higijenu , higijenu prostora I onih koje su stalnoj upotrebi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA