≫ 

Nećete se više boriti sa MAMURLUKOM, jer uskoro stiže piće koje menja ALKOHOL!

Alkoholna pića će do 2050. godine nestati, a evo koji napitak će ih u potpunosti zameniti

  • 3

Mnogi ljudi ljubitelji su alkoholnih pića, ali zbog osećaja koji stvara mamurluk koji se dešava nakon preterane konzumacije, većina ga izbegava, i svi prelaze na bezalkoholna pića iako i nisu baš njihovi ljubitelji. Upravo zbog toga stiže nam napitak koji će u potpunosti zameniti alkohol.

Ovo je jedini alkohol od kojeg možete da se odvalite, a da ne budete mamurni

IZLEČITE MAMURLUK: 5 saveta koji će ponovo NAPRAVITI ČOVEKA od vas (VIDEO)

Novo piće, poznato kao "alcosynth", diznajnirano je da imitira pozivitne efekte alkohola, a da ne uzrokuje suvoću u ustima, mučninu i glavobolju.

Otkrivena je nova vrsta sintetičkog alkohola koja bi mogla omogućiti ljudima da uživaju u pozitivnim učincima nekoliko čašica, bez neželjenog mamurluka koji obično usledi, prenosi jutarnji.hr.

Novo piće, poznato kao "alcosynth", dizajnirano je da imitira pozitivne efekte alkohola bez negativnih posledica kao što su suvoća u ustima, mučnu i glavobolja, tvrdi njegov pronalazač profesor Dejvid Nut.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Profesor na Imperijalnom koledžu i bivši savetnik vlade po pitanju droga rekao je za Independent da je patentirao oko 90 različitih alcosynth spojeva. Nutt tvrdi da alcosynth deluje nekoliko sati, slično kao i obični alkohol te dodaje da su on i njegov tim uspeli ograničiti učinak konzumacije puno alcosynth. -Bilo bi efektivno nemoguće napiti se, smatramo da bi učinak doživeo vrhunac nakon četiri ili pet pića. Ne bi se moglo postići jači efekat od toga. To bi bio maksimum - objašnjava Nutt.

Dva se takva spoja trenutno rigorozno testiraju za široku upotrebu, rekao je Nutt te je dodao da se nada da će do 2050. godine alcosynth u potpunosti zameniti normalni alkohol.

- Biće na policama odmah pored viskija i džina. Stavljaće vam alcosynth u koktele i moći ćete uživati u njima a da ne štetite svojoj jetri i srcu. Odlično funkcioniše u mohitu, a mogu čak ići u čista pića kao što je Tom Collins - rekao je Nutt.

Foto-ilustracija:  pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Istraživanjem supstanci koje na mozak utiču na sličan način kao alkohol, Nutt i njegov time su uspeli dizajnirati drogu koja nije otrovna i koja imitira pozitivne efekte alkohola.

- Znamo puno o tome šta alkohol radi mozgu, u poslednjih 30 godina se puno toga saznalo-  dodao je Nutt. Znam na koje delove mozga alkohol utiče pozitivno pa ih možemo replicirati. Uz to, ako ne dodirujemo loše delove, neće biti loših efekata.

Pobornici alcosintha veruju da bi mogao biti odličan za javno zdravstvo budući da bi se njegovom upotrebom mogao smanjiti broj obolelih od bolesti koje se vežu uz konzumaciju alkohola.

- Industrija alkoholnih pića zna da će alkohol do 2050. nestati. Oni se na to pripremaju već 10 godina, ali ne žuri im se u svet bez običnog alkohola jer dobro zarađuju - objašnjava Nutt.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Međutim, skupoća istraživanja alcosyntha mogla bi značiti da će puno vremena proći pre nego će biti dostupan ljubiteljima pića. Neil Villiams iz Britanskog udruženja piva i pabova rekao je da je alcosynth nepotreban budući da je na druge načine moguće izbeći mamurluk. Pivo nema toliko snagu kao žestoka pića. Svi bismo trebali u alkoholu uživati umereno - rekao je Villiams te je dodao da bi morao saznati više o alcosynthu pre nego što bi ga poželeo probati.

Pogledajte i koliko ćete naduvati nakon samo jedne čaše piva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чика Срба

    28. septembar 2016 | 14:13

    Док год постоји воћка,биће и алкохола

  • Mlj1228

    28. septembar 2016 | 12:43

    Sulfiti su prvi razlog mamurluka. Sva vina sadrze sulfite , jer je ta supstanca za sada ne izbezna, koja im daje stalno isti ukus i kad je losa godina.

  • Čarls Bronson

    28. septembar 2016 | 20:01

    Da li je cikorija zamenila kafu ,ili saharin zamenio šećer ? Nije . Da li je Dragan Bjelogrlić bio Rođa Petrović kao što je bio Đuza Stojiljković ? Daleko . Pa i sadašnji gradonačelnik Beograda bi nekadašnjim gradonačelnicima Branku Pešiću i Živoradu Kovačeviću mogao da bude samo ptrčko za burek i cigarete . Isto tako i ova "droga"sigurno neće moći da zameni ni vinjak ni šljivku .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA