Ova devojčica ima samo još mesec dana života! Iako je njen bol neizdrživ, ona je borac do poslednjeg daha! (FOTO) (VIDEO)

Ona ima samo četiri godine i nema čemu da se nada. Njen tata rešio je da pokaže svetu kako žive deca koja umiru od raka

  • 10

Džesika ima još samo mesec dana života, a njen otac je odlučio da pokaže celom svetu u kakvim bolovima živi dete koje boluje od raka. Njegova poruka je jasna - kasno je misliti o tome, kad je u pitanju vaše dete, jer tamo negde postoje i druga deca koja se bore sa ovom opakom bolešću.

Ovaj otrov dajete deci da jedu, a posle će đavo biti kriv kad dobiju rak!

Pas je ZNAO da devojčica ima leukemiju! Nije hteo da se odvoji od nje, sve dok je nisu odveli u bolnicu (FOTO)

Džesika Viland (4) se već trinaest meseci bori protiv raka. Njoj je u septembru prošle godine dijagnostikovan neuroblastom, maligni tumor koji se razvija u predelu stomaka, a napada simpatički nervni sistem, piše Daily Mail.

- Kada smo saznali da naša ćerka ima rak, odmah smo pitali koliko joj je vremena ostalo. Lekari su nam objasnili da to zavisi od njene reakcije na terapiju - izjavio je Džesikin otac, Endi Viland.

Mala devojčica je više od godinu dana izložena hemoterapijama i zračenjima, kao i redovnim, ali i eksperimentalnim lekovima. 

Ništa od toga nije pomoglo.

- Početkom oktobra ove godine, onkolog nas je pozvao da nam saopšti da se rak proširio na ostale stomačne organe i da će terapija na dalje da se odnosi na produžavanje života naše ćerke, a ne na njeno ozdravljenje - rekao je očajni otac.

U poslednje vreme, Džesika je više bila u bolnici nego kod kuće, pa je Endi koristio svaki momenat da je slika sa mlađim bratom, ali i da zabeleži njene osmehe, retke momente radosti i živosti.

Pored toga, fotoaparatom je zabeležio i stravičan momenat bola koji je trpela njegova mezimica. Objavio je slliku na Fejsbuku.

- Ne želim nikoga da potresem, ali to je neminovno. Ovo je realna slika onoga što rak uradi detetu - napisao je ispod snimka.

Priznao je da ni sam nikada nije želeo da razmišlja o deci koja se bore sa ovom opakom bolešću i da se nada da će ovom fotografijom navesti mnoge ljude da prestanu da žive u mraku, samo zato što je tako lakše.

- Ovo je najteža fotografija koju sam ikada morao da napravim. Pre par dana smo dobili informaciju da će naša ćerka živeti još nekoliko nedelja... Slika je nastala u momentu kad mi kao roditelji nikako nismo mogli da joj pomognemo i ona nas gura od sebe, jer je nekako svesna da mora sama da preživljava taj bol - objasnio je otac.

Na žalost, to nisu bili retki tenuci za Džesiku i njenu porodicu, pa Endi dodaje da je njegova želja da se što više ljudi uključi u borbu protiv karcinoma, da nijedno dete ne mora da preživi ovakve bolove.

Vilandovi su 12. oktobra odlučili da prekinu terapiju i da omoguće Džesiki da ovo malo vremena koje joj je ostalo u životu provede "normalno", radeći sve što poželi.

Pogledajte kako joj se ostvarila jedna od poslednjih želja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA