≫ 

Suze mogu da otkriju da li imate rak! (FOTO) (VIDEO)

Ovaj pomalo bizarni eksperiment, kojem su bile podvrgnute posetiteljke jednog bioskopa, mogao bi u budućnosti da postane uobičajeni način dijagnostike kancera

  • 0

Pre nekoliko dana, 400 Novozelanđanki otišlo je u bioskop da gledaju jedan tužan i srceparajući film. Normalno, suze su tekle u potocima. Ali, te suze nisu prolivene uzalud!

AKO PLAČETE kad gledate tužan film, to je znak da ste jako inteligentni

I ONI PLAČU: Zašto je sramota kada muškarac pusti suzu?

Pored svake od žena, sedela je po jedna medicinska sestra, koja bi brižljivo u epruvetu sakupljala svaku ispuštenu suzu.

PribntSkrin: YouTube/Rialto Channel 39 PribntSkrin: YouTube/Rialto Channel 39

Potom su suze odnete u laboratoriju, gde su analizirane specijalnim novim testom, nakon čega su neke od ovih dama dobile vrlo, vrlo loše vesti.

ŽENE, MAJKE, KRALJICE: Nije rak nikakav TIHI UBICA! Vi samo ne razumete šta vam telo govori

PribntSkrin: YouTube/Rialto Channel 39 PribntSkrin: YouTube/Rialto Channel 39

Kako tvrde istraživači kompanije “Ascendant Diagnostics”, suze u čak 90 odsto slučajeva mogu da pokažu da li neka osoba ima rak dojke.

I to nije sve! Na osnovu specifičnog seta proteina iz ove slane tečnosti, moguće je ne samo prepoznati da li je kancer prisutan u telu, već i sa velikom sigurnošću utvrditi koje je vrste.

Ovo je posebno važno za žene koje imaju gušće tkivo dojki, kod kojih je mamografija, kao do sada jedini važeći skrining raka dojke, pouzdana u samo 13 odsto.

I muškarci mogu da imaju RAK DOJKE!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ipak, ovaj test, po imenu “Melody” za sada još uvek nije dobio zvaničan atest, pa ćemo sigurno čekati još par godina dok ne uđe u masovnu upotrebu, i u konačnici, stigne i u našu zemlju.

Pogledajte šta jedan srpski doktor ima da kaže na temu raka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA