Ako mislite da ste debeli, ova haljina sve sakriva (FOTO)

Ukoliko još niste sigurni da li imate višak kilograma ili prosto niste zadovoljni svojim odrazom u ogledalu, postoje mali trikovi u odevanju za optičku liposukciju. A čak i da imate viška, to ne sme da vas spreči da budete i šik i seksi

  • 8

Mnogo žena pati što zbog viška kilograma, što zbog manjka garderobe. A mnoge zbog oba problema istovremeno. Gojaznost predstavlja rizik za zdravlje, ali svakoj ženi i problem broj jedan kada je reč o lepoti, odnosno modi. Međutim, ukoliko žena prihvati sebe takvu kakva jeste, odabere garderobu prema obliku svog tela i koristi vizuelne trikove da prikrije nedostatke - biće i lepa, i šik, i seksi.

 

DEVOJKE, PRESTANITE S DIJETOM: Obline su ponovo u modi, a mršavice su OUT (FOTO)

 

Stilisti su smislili nekoliko pravila koja mogu da pomognu punačkijim ženama, ali i svim onim koje se tako osećaju, u odabiru prave garderobe.

 

Na prvom mestu - donje rublje ključno je prilikom kombinovanja sa odećom, ono se nikako ne sme urezivati u kožu, biti premaleno ili preusko. Tržište je prepuno inovativnih steznika koji kritične zone tela drže na okupu.

 

Takođe, važno je da izbegavaju džakaste stvari, kao i komade pripijene uz telo - i u jednom i drugom slučaju samo mogu još više da naglase višak.

 

Foto: navabi.co.uk

Foto: navabi.co.uk

 

Najbitnije da znaju šta su im nedostaci, pa da pravim komadima naprave balans u disproporciji. U tome će im najbolje pomoći ista boja od glave do pete, po mogućstvu tamnija, a to, slaže se većina modnih znalaca, najbolje rešava - prava haljina.

 

Zato im i preporučuju da im 50 odsto garderobe budu haljine.

 

Iako sve punije dame obožavaju maksi-haljine, koje svakako najbolje kamufliraju nedostatke, one ne moraju da budu njihov jedini izbor.

 

Haljina koja prati liniju tela sečena tik ispod grudi i midi-dužine istaći će najuži deo na vašem telu.

A photo posted by Ashley Rose on

 

Takođe, haljina na prekolop s malom dozom asimetrije vizuelno će vam istaći najuži deo tela i izdužiti listove. V-izrez naglasiće dekolte i ramena, ovi modeli idealni su za žene koje žele da skrenu pažnju s bokova. Na strateškim mestima modeli svakako treba da prate liniju tela.

 

A photo posted b Ashley Rose on

 

 

Maksi-haljine su udobne, mogu biti elegantne ali i opuštene za dnevne izlaske i šetnje po gradu… Najveća njihova prednost je što dosta toga mogu da sakriju i kamufliraju… Asimetrične široke pruge vizuelno će ispeglati svaku izbočinu.

A photo posted by nicolette mason on

 

Žene koje žele da prikriju stomak treba da se opredele za viši struk i gomilu nabora na zvonastoj haljini, ali slobodno mogu da istaknu noge.

 

A photo posted by Ashley Graham on

 

 

 

Dame koje nemaju grudi, a imaju široke kukove, treba da biraju uže haljine, koje imaju gomilu detalja u gornjem delu.

 

One kojima je višak jednako raspoređen takođe mogu da se opredele za uže haljine, ali diskretnije i klasičnije u gornjem delu. Preporučuje se i kombinovanje haljine sa sakoom ili kardiganom.

A photo posted by Ashley Rose on

 

Kombinezoni, koji su u modi poslednjih nekoliko sezona, takođe su odlični za dame sa viškom. U njima ćete biti totalno šik i glamurozne! I vitke.

 

A photo posted by Ashley Graham on

 

 

Crno-belo je najzahvalnija kombinacijama uz koju je najlakše stvoriti vizuelni sklad tela. Konstrukcije sa oblinama tajna su u odbiru idealnog kroja pri čemu svakako gornji deo tela treba istaći belom bojom, a donji deo prekriti crnim materijalom dozvoljenog šireg kroja.

 

Vodoravne pruge detalj su od kojih krupne žene prezaju, ali one su zapravo saveznice vizuelne liposukcije, baš kao i pametni printovi u tamnim nijansama pozicioniranim na bočnim stranama tela.

A photo posted by Ashly Rose on

 

Pantalone uprkos predrasudama mogu biti saveznice žena s oblinama, idealni modeli su cigaret krojevi čije se nogavice od kolena nadole sužavaju. Uz pantalone sa desenom najbolje je kombinovati strukirani monohromatski sako.

 

A photo posted by Ashley Rose on

 

 

I na kraju, obuća nikako ne bi trebalo da bude ni premalena i preuska, stopalo u sveukupnom utisku stvaranja izdužene i mršavije figure takođe igra važnu ulogu. Pa tako zaobljeni vrh izbegavajte, on smanjuje veličinu noge, birajte blagi špic i kod elegantnije obuće svakako modele blago otvorenih prstiju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mistik

    7. decembar 2016 | 18:16

    Moze ako imate 5 kg viska. Ako imate 20kg viska kao ove na slikama to zaista nista ne moze da sakrije

  • CzDa

    7. decembar 2016 | 15:44

    Sve ovo moze da prodje kod mene :)

  • OBILIC

    8. decembar 2016 | 06:37

    To i nije bitno danas su popularnije ove koje na sebi i imaju sta da se vidi najgore je kad su mršave jer mrsaviti na silu to samo rade glupi ljudi. JEDINO TREBA OBRATITI PAŽNJU NA ISHRANU DA NE JEDEMO NEKE SENDVIČE SALAME KOBASICE I SUNKE. JEDITE NORMALNO I BIĆETE LEPI UVEK ONAKO KAKO VAS JE BOG DAO TAKVE STE NAJLEPSE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA