• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

NE VOLITE POSNA JELA? Kada vidite ova tri recepta, OTRČAĆETE U KUHINJU da ih pravite!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pite, za koje smo vam dali recepte u ovom tekstu, su toliko ukusne, da sa istim uživanjem mogu da ih jedu vegani, ljudi koji poste, ali i oni koji vole dobar obrok

  • 3

Stigla nam je zima, a sa njom praznici, slave i post, koji domaćicama ume da zada muke u nedostatku ideja za neko novo jelo.

Iz tog razloga, donosimo vam tri predloga, za tri posna jela, koji su i nezaobilazni obroci svih vegana.

1. Pita sa povrćem, sočivom i krompirima:

Za ovu pitu vam je potrebno ukupno pola sata, a rezultat će biti i više nego fantastičan. Sve što vam je potrebno je: dve šargarepe, dva crvena luka, dva čena belog luka, malo celera, pakovanje šampinjona ili nekih drugih pečurki, četiri veća krompira, šolja sočiva, tri kašike prezli, ulje, so i biber.

Priprema: izdinstajte na malo ulja povrće, posolite i pobiberite. Ogulite, skuvajte, iznječite i posolite krompir. Skuvajte i sočivo ili još brže možete koristiti sočivo iz konzerve, koje je potrebno malo posoliti.

Kada sve ovo pripremite, povrće prespite u tepsiju, premažite iznječenim krompirom, pospite sočivom i na vrh stavite prezle. Zapecite oko 10-tak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Printsrin: Youtube/Svakodnevne Inspiracije Printsrin: Youtube/Svakodnevne Inspiracije

2. Pita sa spanaćem, pirinčem i prazilukom:

Sastojci: jedna šolja ražanog brašna, dve kašike ulja, malo hladne vode, prstohvat soli.

Zamesite testo od ovih sastojaka i ostavite ga da miruje oko pola sata, a u međuvremenu pripremite fil od: 200 grama spanaća, jedne čaše pirinča, jednog praziluka, jedne glavice crnog luka, soli, bibera, suvog začina po volji i ulja.

Priprema: Skuvajte pirinač i procedite. Prodinstajte luk, praziluk i dodajte pirinač, a na kraju dodajte spanać, so, biber i začine. Testo rasklagijajte i stavite u podmazani pleh, potom prelijte filom i pecite pola sata na temperaturi od 200 stepeni.

Printskrin: Youtube/Recepti Printskrin: Youtube/Recepti

3. Pita sa šampinjonima

Ovaj obrok je omiljen među gostima, a sve što vam je potrebno je jedno pakovanje kora za pitu, jedan praziluk i jedno pakovanje šampinjona, ulje, so i biber.

Priprema: Uključite rernu na 200 stepeni. Na malo ulja propržite praziluk i dodajte na tanko isečene listiće šampinjone, posolite i pobiberite. Prižite dok ne ispari tečnost, a potom odvajajte po tri kore - dve poprskajte ili premažite vodom i uljem, a na treću stavite film. To ponavljajte sve dok ne potrošite fil, a zatim stavite u rernu i pecite sve dok kore ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Milena

    11. decembar 2016. | 23:02

    Ova sa sampinjonima je odlicna.Provereno.Mozete dodati saku obarenog pirinca...bice jos ukusnija

    Podelite komentar

  • Marija

    12. decembar 2016. | 08:01

    Da li trebaju kore za prvu pitu?

    Podelite komentar

  • Marija

    12. decembar 2016. | 07:59

    Ako sam dobro razumela.za prvu pitu nema kora?

    Podelite komentar