≫ 

Najveći zdravstveni trend za 2017. zvuči bizarno, ali ćete jedva čekati da ga isprobate

Kvalitetan san je osnova zdravlja organizma, ali ima i specijalne prednosti koje su naročito važne ženama

  • 2

Ukoliko ste često nervozni, uznemireni, pa ček i depresivni, nije potrebno da tražite posebne medicinske razloge za to. Najverovatnije se radi o nedovoljnom i nekvalitetnom snu.

Evo zašto se stalno osećate umorno, bez obzira na to koliko ste spavali

NESPAVANJE ĆE NAM DOĆI GLAVE: Svetom hara globalna kriza sna!

Prošlih godina ste se sigurno bavili zdravom, odnosno "čistom" ishranom, a od 2017. ćete se usredsrediti na zdrav, zapravo "čist" san, pod čim se podrazumeva sedam do osam sati kvalitetnog spavanja uz par obrta i nesvakidašnjih saveta.

Razlika između običnog i čistog sna je gotovo bizarna, ali daje fantastične rezultate. 

Loš san možete da ispravite tako što ćete u svakodnevni život ubaciti jogu, meditaciju i ostale vežbe smirivanja duha i tela. Najpreporučljivija je joga nidra koja vam daje osećaj sna iako ste budni.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zatim, pozabavite se udobnošću svog kreveta i načinom na koji nameštate jastuk. Bitno je i da izaberete jastučnicu prepunu mikročestica bakra, jer baš one pospešuju podmlađivanje.

San je jako važan za normalan apetit, ali i za očuvanje energije, koja je ključni faktor funkcionisanja tela i duha.

Masaža raznih delova tela, pa i stopala je delotvorna za dobar san.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Svetske zvezde su uverene da rešavanje problema sa snom dovodi i do podmlađivanja i vitalnosti organizma, što je značajno za produženje životnog veka.

Naime, najnoviji svetski zdravstveni trend se bazira na obezbeđivanju uslova za kvalitet i kvantitet spavanja, jer se smatra da je upravo to ključna stvar za celokupno zdravlje organizma.

Usled nedovoljnog i lošeg sna, ljudi lakše podležu iziritiranosti, isfrustriranosti, pojačanoj nervozi, kliničkoj anksioznosti i depresiji, pa su medicinski stručnjaci rešili da se pozabave uzrokom ovih ozbiljnih stanja, koje neminovno dovode do razvoja opasnih bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Hronična iscrpljenost organizma se najpre manifestuje kroz pad imuniteta, a kasnije postoji veliki rizik da se razviju i sistemska oboljenja.

Pogledajte kako da pomognete sebi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA