Evo u kojim godinama vaše grudi prestaju da rastu - i od čega zavisi da li će biti velike!

Šta se s njima zapravo događa, kad i kako rastu i kako će izgledati. Ovo je mali vodič koji bi svim devojkama trebalo da pojasni neke stvari

  • 6

Iako su vezane za vas, teško je znati šta se s grudima događa svaki dan. Ponekad se probudite i pomislite da su preko noći porasle ili smanjile se i ma koliko gledate  u ogledalo, pokušavajući da pronađete razliku, ne možete da shvatite koja od njih je veća. Zaista, izgleda da one žive svoj, sasvim odvojen život od vas.

Sve više devojaka želi ovakve grudi (FOTO)

Dokazano je da gledanje u ženske grudi muškarcima produžuje... hm, život!

Promene koje možete očekivati u vašem poprsju, iako su moguća određena odstupanja.

Tokom puberteta

Jedan od prvih znakova ulaska u pubertet su i promene na grudima: areola (područje oko bradavice) i bradavica postaju veće. Kod mnogih žena ovo se dešava između osme i 13 godine, ali ne postoji zlatno pravilo za početak puberteta. Prva promena kod devojka, koje uđu u pubertet, dešava se sa povećanjem bradavica. Grudi se zapravo počinju razvijati ispod, nešto poput malenih kvržica ispod bradavica i to je početak njihovog rasta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ovo je vreme kada se mnoge tinejdžerke odlučuju da nose sportski brushalter, nešto poput dodatnog sloja tkanine, koji se skoro i ne primećuje, a sprečava da se vaše bradavice vide preko majice.

Posle puberteta

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Vaše grudi rastu tokom puberteta i već su potpuno formirane između 18 i 20 godine. Ovo ne znači da će njihova veličina u ovom periodu biti zacementirana do kraja života. Ponekad hormonske promene, mršavljenje ili nabacivanje kilaže mogu uticati na veličinu dojki. Dve glavne stvari, koje vašim grudima daje oblik i veličinu su masno i vezivno tkivo (a grudi se sastoje od masnog tkiva, vezivnog tkiva i mlečnih žlezdi). Nakon što njihov rast završi, grudi se sastoje više od vezivnog nego masnog tkiva.

Grudi nema smisla upoređivati, kao što znate javljaju se u različitim oblicima, čak ni ovaj par što imate nije isti. Potpuno su nepredvidive, način na koji se razvijaju kod tvoje prijateljice, neće kod vas. Ono što bi trebalo da znate, gentika je veoma važna kod oblika grudi. Ako su vam mama, baba ili prababa imale bujne grudi, velika je verovatnoća da ćete ih imati i vi.

Posedovanje grudi je neverovatno iskustvo, ali ujedno i dobra zabava. Zato uživajte u tome što ih imate!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    13. april 2017 | 12:59

    Mama i bake mi imaju velike grudi...5 i 6....a ja imam 2....obe trudnoce sam imala jako puno mleka i samo dojila do 6, posle uz dohtanu nastavila do godinu ipo....i dalje su male 2 ali nisu opustene....izvrsile su svoju namenu:-))))

  • Markidjoni

    13. april 2017 | 19:10

    Ove desno su bolje :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA