≫ 

Stavila je bose noge na instrument tablu auta, a kada vidite šta joj se desilo - to nikada više nećete uraditi (VIDEO)

Ovo je veoma ugodan položaj za putovanje, ali i veoma opasan. Pogledajte zbog čega

  • 2

Sigurno imate običaj da kada putujete podignete noge i odložite ih na instrument tablu. Ovo mnogi od nas rade, posebno kada nam predstoji dugačak put.

 Ako vidite vozača koji ovo radi, bežite od njega: Trikovi koje koriste mogu da vas koštaju života!

Ako vidite da neko stoji na ivici trotoara a vi ste za volanom, SMESTA STANITE! U pitanju je velika prevara!

Nije pričanje telefonom u kolima najopasnije: Ima nešto još UŽASNIJE od čega se više gine

Amerikanka Betani Benson zaspala je na suvozačevemo mestu kada je automobil, kojim je upravljao njen dečko otpozadi udario kamion. Taj događaj iz 2010. godine potpuno je promenio njen život. Da nisu imali vezane sigurnosne pojaseve sada ni ona, ni njen momak ne bi bili živi.

Betani je polomila jagodične kosti, nos, vilicu i noge. Do ovih povrede došlo jer su se prilikom sudara vazdušni jastuk otvorio i pri brzini od 300 kilometara na sat bukvalno lansirao joj kolena pravo u glavu.

Printskrin: Youtube: mark2600 Printskrin: Youtube: mark2600

- Uvek sam praktikovala da podignem noge ispred. Ni slutila nisam da može da bude tako opasno - rekla je Betani.

Osim toga dokotri su morali da joj uklone slezinu, mozak je počeo da krvari, slomila je osam kostiju u levoj nozi, a tri u desnoj.

Betani će do kraja života morati da uzima lekove protiv bolova, iako sada neme vidljive znake povreda. Osim što je morala da uči da govori i radi na motorici pokreta, ova devojka povremeno ima problem da kontroliše raspoloženje.

- Vratila mi se potpuno druga osoba. Izgubila sam 22-godišnju ćerku, koja je radila puno radno vreme i spremala se da ide na koledž. Dobila sam 13-godišnju devojku koja ne može da kontrliše bes - rekla je njena mama Meri.

Kako bi sprečila da se još nekome desi nešto slično, ona je odlučila da javno progovori o svojoj nesreći i naizgled sitnom detalju, koji je mogao da je košta života.

- Vidim da dosta ljudi diže noge u toku vožne, to mi smeta, jer nisu svesni koliko je opasno. Želim da im skrenem pažnju kako ne bi završili kao ja - porućila je Betani.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    6. maj 2017 | 14:41

    Tako ruzna slika gledana sa strane i to obicno rade(po meni)osobe kje zele da skrenu paznju na sebe a zapravo pas nema zasta da ih uhvati.U moja kola taka osoba nedi sela,taj postupak je slican onom kada u parku vidite budale koje sede na naslon a noge stave na sedeci deo klupe.Dali oni razmisljaju o normalnim ljudima koji ce tu sesti posle njih.U danasnjem svetu sistem vrednosti je izgubio svaki smisao,i oni koji pisu,sprovode zakone su isti zato je to tako.Kod nas slobodno mogu zaposliti jos 5000 policajaca koji bi sami sebe izdrzavali od naplate kazni za koriscenje mobilnog telefona u toku voznje.Licno sam video kako je zena sa malom detetom u kolima napravila udes(zbog nepaznje)picajuci mob.tel.Sve ostale prekrsaje neka naplacuje"redovna policija".

  • krsta

    7. maj 2017 | 21:55

    Ma brzina je jos veci faktor rizika ..da je vozio sporije i mislio da nju i sebe ..ne bi se ovako ni desilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA