≫ 

ZABORAVLJENE OSOBINE ILI VRSTA KOJA IZUMIRE? 4 znaka otkrivaju da li je muškarac džentlmen

Sve više žena tvrdi da kavaljeri više ne postoje i da su oni, koji se sa poštovanjem odnose prema lepšem polu vrsta koja izumire

  • 7

Savremena kultura uglavnom promoviše grubijane, dok je procenat onih koji se prema ženama ponašaju kao džentlmeni zanemarljivo mali. Sve  je manji broj ljubaznih, osećajnih i viteški nastrojenih muškaraca, pokazuju brojna istraživanja.

 

 Devet navika pravih kavaljera

 

Evo šta kažu muškarci, KO bi trebalo PRVI DA SE JAVI, vi ili on

 

SEKSI BONTON: Džentlmen ZNA da otkopča brus, a dama NIKAD ne priča o penisima!

 

Nekada su muškarci damama otvarali vrata restorana ili automobila, ljubili ruke, ustajali kada uđu u prostoriju i ophodili se prema njima sa dubokim poštovanjem. Da ne govorimo o ustupanju mesta u javnom prevozu, pridržavanju kaputa, mantila ili jakne, pomaganju sa kolicima.

 

Veruje se da je jača polovina zapostavila ovakvo ponašanje, jer misli da damama smeta isuviše zaštitničko ponašanje. Međutim, muškarci su definitvno u velikoj zabludi, jer maniri su uvek u modi.

 

Zato dame, ma koliko da ste pesimistički nastrojene, ne gubite nadu, jer oni zaista postoje.

 

Ovo su neke od odlika pravih kavaljera:

 

1. Ljubaznost

 

Pravi džentlmen će biti ljubazan. Ovde ne treba mešati stvari sa dosadom. Muškarcima, koji će vam prvi prići u klubu ili na nekoj žurci nisu džentlmeni. Pravi džentlmeni su suptilni, posvećeni i nisu agresivni. Oni će vam se predstaviti i započeti konverzaciju.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Ako ste u bučnom kafiću i mora da vam se približi da biste čuli šta je rekao, uradiće to spontano, ne uspostavljajući fizički kontakt, sve dok mu vi ne date znak da ste spremni za taj nivo intimnosti. Njemu je važnije da vas dobro upozna, nego jeftino pipanje.

 

2. Učestvuje u konverzaciji

 

Džentlmen će uvek biti aktivan tokom razgovora, bez obzira na okolnosti i temu. Ne samo da će postavljati aktuelna i konstruktivna pitanja, što je znak da obraća pažnju na to što pričate, nego će vam i dati dovoljno vremena da odgovorite.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Džentlemen će ostati skoncentrisan i zaintersovan, iako mu tema ne odgovara, zato obratite pažnju na njegov govor tela. Trebalo bi da vas gleda u oči, klima glavom, povremeno nasmeje i reaguje na vaše komenatare.

 

3. Moderan pristup

 

Džentelmen će vas ceniti kao ravnopravnog člana veze. Za razliku od ustaljenih verovanja da dama ne sme da se hvata za džep, on će vam dozvoliti da platite večeru, ako baš insistirate.

 

4. Prilagodiće se brojnim situacijama

 

Pravi gospodin će znati da odreaguje ako ga odbijete. Neće urlati, ponavljati vaše ime ili ponašati se kao napaljeni tinejdžer, već će se samo ljubazno udaljiti.

 

Kad se budete ljubili s njim, pokazaće saosećanje, takt i veštinu. On nije od onih tipova, koji vam jednostavno gurnu jezik do grla. Džentlemen je dobar u konverzaciji i intimnosti, jer generalno je zaintersovan u vas kao ličnost, pored toga što ste privlačni i zgodni.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    15. maj 2017 | 08:44

    Sad treba zene nama i da ustaju, otvaraju vrata, donose cvece.. Ravopravnost je ravnopravnost. :)

  • Cika Velja

    15. maj 2017 | 08:14

    Leeeleee...pa kad nije ovako,kako je onda???

  • Krsta.

    16. maj 2017 | 09:27

    Žene se nisu skidala ovoliko gole i postale javne sex mašine. .volela su brak ljubav decu manire. ..a danas žene postaju muškarci ....izumiru i muška gospoda. .vreme novca i iskorišćavanja. ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA