≫ 

Suva koža, krugovi u očima, lomljivi nokti i još 4 signala koje vam telo šalje jer TRAŽI POMOĆ

Ovo su simptomi na koje biste uvek trebalo da obratite pažnju

  • 1

Naše telo je savršen mehanizam gde se istovremeno odvijaju milioni procesa. Kada je sprečeno da obavlja neku funkciju, ono nam šalje određene signale. Nažalost, većina ih ignoriše, što kasnije može da se odrazi na zdravlje.

 5 simptoma koji pokazuju da ste anksiozni

Ako vas svrbi koža kad s hladnog uđete u toplo, odmah idite kod lekara. To može biti OVA OZBILJNA BOLEST

Ove UŽASNE bolesti se NIKAD ne otkriju odmah. Evo kako da ih prepoznate dok ne bude kasno 

Izuzetno je važno da prepoznate signale koje vam šalje telo, jer ako ih uočite na vreme, možete da sprečite dalje komplikacije.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Insomnija, svrab i bolovi u nogama

Ako imate ove simptome, vašem telu potrebni su magnezijum i kalijum. Da biste nadoknadili ove minerale potrebno je da jedete paradjz, pomorandže, banane, kajsije, spanać i ostalo zeleno lisnato povrće.

Suva koža

Suva koža je posledice nedostatka vitamina E, trebalo bi da povećate unos povrća, biljnih ulja, ribe i orašastih plodova.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Želja za ledom

Ako uhvatite sebe da vam se jede led, možda imate anemiju - nedostatak gvožđa. Najbolji izvori gvožđa su govedina, jaja i mekušci. Ipak, možda je bolje da savet potražite kod doktora, ako imate ovaj simptom i manjak energije.

Želja za slatkišima

Ako iznenada osetite želju da pojedete nešto slatko, uzrok može da bude stres, depresija i iscrpljenost. Vašem telu je potrebna glukoza. Da se ne biste ugojili, konzumirajte med ili tamne čokolade.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Lomljivi nokti i kosa

Vašem telu nedostaje vitamin B, tako da bi u svoju ishranu trebalo da uključite mleko, morske plodove, mahunarke, krompir, žitarice.

Krvarenje desni

Iznenadno ili stalno krvarenje desni dok perete zube znači da vam nedostaje vitamin C. Jedite voće, posebno citruse, od povrća zelenu i crvenu papriku, paradajz, kupus, karfiol, brokoli.

Krugovi u očima

Takvi prstenovi mogu da se pojave kod ljudi kad navrše 50 godina i to je normalno. Međutim, ako se pojavi mlađim osobama, onda je to znak visokog nivoa holesterola. Trebalo bi da se obratite lekaru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. jun 2017 | 14:38

    Mene cura moli da spavamo goli.a ja kazem necu bojim se ozepcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA