• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

ZBOGOM, PIJANSTVO: Kockice leda koje zasvetle čim preterate s alkoholom (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle jeseni, Dairja Dand, diplomirani student na Masačusetskom institutu za tehnologiju, obeznanio se od pića na žurki, a nakon nekoliko sati probudio se u Hitnoj pomoći gde su mu isprali želudac

  • 0

Neki bi to shvatili kao upozorenje da se okanu alkohola, ali je Dand, inženjer po struci i bivši dizajner igračaka, učinio nešto još bolje. Izumeo je kockice leda koje upozoravaju onog koji pije kada je preterao.

Kockice leda koje svetle

Kockice su napravljene od želatina i sadrže infracrvene transmitere, merače ubrzanja i LED lampice koje menjaju boju, od zelene, preko narandžaste, do crvene, u zavisnosti od popijene količine alkohola.

Svetleće kockice leda pritom pulsiraju u ritmu muzike kako bi čitav doživljaj bio zabavan.

Kockice leda koje svetle

Ukoliko se upozorenje ignoriše i nastavi sa pićem, kockice šalju pomoću transmitera poruku prijateljima da dođu i pijanca vode kući.

Kockice leda koje svetle

Dand prvobitno nije planirao da komercijalizuje svoj izum, ali je nakon brojnih pozitivnih reakcija na njegov video-zapis na internetu promenio mišljenje.

On radi i na drugim zanimljivim projektima kao što su pametne cipele koje pomožu ljudima da nađu put u nepoznatom gradu ili savitljivi displej koji pravi trodimenzionalne predmete.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti