ŽENSKE TORBE UBIJAJU: Pune su fekalija i drugih zaraza

Verovali ili ne, u prosečnoj damskoj tašni srećno žive bakterije poput ešerihije koli i fekalnih streptokoka

  • 1

Sledeći put kada budete posegnuli rukom u svoju torbu da izvadite novčanik, mobilni telefon ili torbicu za šminku, bilo bi dobro da znate da usput možete da pokupite i neku boleštinu, i to potencijalno smrtonosnu.

Prema novom istraživanju, u ženskim torbama iz kojih su uzeti uzorci pronađena je ešerihija koli, kao i druge štetne bakterije, pa čak i tragovi izmeta. Sve to je pronađeno i na dnu tašne za laptop i u torbi za teretanu.

Tokom istraživanja, u ženskim torbama su pronađene bakterije kojima može da se zatruje hrana, što može da bude veoma opasno. Spomenute ešerihija i fekalne streptokoke mogu da izazovu upalu pluća i bakterijski meningitis.

Studija se, takođe, bavila i navikama vlasnica torbi. Otkriveno je da 33 odsto žena nikada ne čisti svoje torbe. Ono što je šokiralo istraživače jeste da nemali broj ispitanica u njima nose prljave gaće. Takođe, petina ispitanica žvaće žvakaću gumu ispalu iz omota, koju je iskopala negde sa dna svoje torbe, tako što sa nje samo očisti dlake i trunje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA