Evo zašto vam je kosa suva i oštećena

Lepa i zdrava kosa je nešto čemu teže sve žene, međutim, mnogima to ne polazi za rukom, a evo i zašto

  • 0

Dame koje vode računa o svom izgledu znaju da je lepa i negovana kosa izuzetno važna. Međutim, katkad žene nesvesno prave greške zbog kojih nikako ne uspevaju da postignu zdrav i negovan izgled kose, ma koliko se trudile. U pitanju su svakodnevne navike koje oštećuju dlaku, a žene toga uglavnom nisu svesne. Međutim, ukoliko želite da vaša kosa zablista, sledeće stvari ćete morati da izbegavate.

Tvrda voda

Kada koristite tvrdu vodu za pranje kose, to izaziva suvoću. Na taj način vaša kosa gubi vlagu, zbog čega lakše puca i izgleda oštećeno.

Trenje

Bilo koja vrsta trenja može da učini vašu kosu oštećenom i lomljivom. Kada spavate na pamučnoj jastučnici, dešava se trenje. Kao rezultat toga, vaša kosa postaje lomljiva.

Nedostatak cinka i gvožđa

Ponekad, nedostatak hranljivih materija može da bude uzrok opadanja kose. Ako u vašoj ishrani nedostaje vitalnih hranljivih materija kao što su cink i gvožđe, onda je to razlog vaše krhke i lomljive kose. Morate da pravite maske od jaja i jedete zeleno povrće kako biste zaustavili njeno lomljenje.

Prečesto zatezanje kose gumicom

Često i čvrsto vezivanje kosu gumicom oštećuje njenu dlaku i čini je krhkom i lomljivom. Vezivanje kose, takođe, uništava elastičnost vaše kose. Spas potražite u gumicama za kosu koje su napravljene od nežnijih materijala i koje na sebi nemaju metalnu kopču. Takođe se potrudite da svaki dan vezujete kosu drugačije, bitno je samo da je ne stežete uvek na jednom te istom mestu.

Nedostatak proteina u ishrani

Vaša kosa se u osnovi sastoji od proteina. Dakle, ako ne jedete dovoljno belančevina, rezultat će biti jasno vidljiv u kvalitetu kose. Jedite mahunarke i jaja jer su oni super hrana za vašu kosu.

Izlaganje suncu

Kada vam je kosa predugo izložena suncu, spona koja drži proteine kose zajedno može biti oštećena. Izlaganje suncu, takođe, uzrokuje suvoću kose.

Pogrešno češljanje

Morate da koristite češalj ili četku od prirodnih materijala koje neće uzrokovati pucanje kose, za razliku od metalnih proizvoda koji će zasigurno dovesti do oštećenja.

(Telegraf.rs/ljepota.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA