Četiri super sredstva za skidanje šminke

Dame koje vode računa o svom izgledu znaju da je spavanje sa šminkom jedan od najvećih neprijatelja lepote. Čak i kada ostanete bez losiona, za skidanje mejkapa mogu da vam posluže sledeće stvari

  • 0

Spavanje sa šminkom ne sme da se dogodi ženi kojoj je stalo do sopstvenog izgleda. Šminka koja prenoći na licu može da stvori probleme poput bubuljica i upala, ali i da učini da brže ostarite, što vam, čvrsto verujemo, nije cilj.

 

Pojedine dame s vremena na vreme ipak sebi daju za pravo, što zbog umora, što zbog nemara, da prespavaju sa kompletnim mejkapom. Međutim, za tako nešto ne smeju da postoje izgovori, s obzirom na to da posledice mogu da budu fatalne. Čak i kada ostanete bez svog losiona za uklanjanje šminke, u prvu pomoć mogu da vam priteknu preparati koje već imate kod kuće.

 

 

Mleko za telo

 

Mleko koje koristite za telo savršeno može da ukloni šminku. Nanesite malu količinu mleka na vatu i nežno uklonite šminku s očiju i lica. Naravno, ukoliko imate parfimisano mleko, nemojte ga nanositi na lice.

 

Maslinovo ulje

 

Maslinovo ulje izvrsno je za negu kože, ali i za skidanje šminke! Vatom natopljenom u ulje uklonite sav mejkap, a zatim isperite lice toplom vodom. Koža će vam izgledati neverovatno meko i blistavo.

 

 

Ulje za bebe

 

Osim što uklanja šminku, bejbi ulje bez problema skida i vodootpornu maskaru i lepak za veštačke trepavice. Dobro je imati ga uvek u kući, naročito ako obožavate da se šminkate.

 

Mleko

 

Možda nećete verovati, ali čak i najobičnije mleko može da ukloni šminku. Mleko je odlično za devojke sa suvom i osetljivom kožom, a još bolje rezultate će dati ako ga pomešate sa malo biljnog, kokosovog ili bademovog ulja.

 

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA