• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

BEZ SVINJSKE MASTI NEMA SLASTI: Francuzi štrajkuju protiv zdrave hrane!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gastronomi iz Francuske ujedinili su se u svom protestu protiv izbacivanja prasetine, svinjetine i svinjske masti iz kulinarstva

  • 5

Članovi francuskog Udruženja prijatelja masti, koje okuplja kuvare, kobasičare i ostale ljubitelje prasetine, poručuju svima “Prestanimo da odmašćujemo!”.

Dosta nam je onih koji skidaju masnoću. Bez masti, nema slasti! Ne kažemo da treba preterivati, ali dosta nam je aseptične kuhinje - istakla je Frederik Erme, autorka knjiga o gastronomiji i predsednica organizacije, osnovane u aprilu prošle godine.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Udruženje prijatelja masti, koje broji 80 članova, okuplja gurmane, ljubitelje masti i zaljubljenike u slasnu prasetinu.

- Treba naučiti kako se jede mast, baš kao što učimo da vodimo ljubav uz upaljeno svetlo - kažu u udruženju koje svake godine dodeljuje nagrade u vidu skulpture u obliku praseta, kuvarima, vlasnicima restorana i proizvođačima hrane koji posebnu pažnju ukazuju svinjetini.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Šef Iv Kamdebord jedan je od ovogodišnjih laureata. Preuzimajući nagradu, on je rekao da je "restoran bez masti - restoran bez života" i istakao da su suhomesnati proizvodi ponovo u trendu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dag

    11. april 2014. | 16:35

    Kod bas bi izbila revolucija...

    Podelite komentar

  • MRZ

    12. april 2014. | 01:00

    Svinjska mast je zdravija od biljnih masnoca. Na zalost, nepravedno je proglasena nezdravom u korist margarina, suncokretovog ulja i ostalih otrova...

    Podelite komentar

  • LeBron Ziggs

    12. april 2014. | 09:10

    Hahah jesi smesan .. procitaj like su razlike biljnih i zivotinskih masti ... Ulje of suncokreta i nije toliko zdravo ali imas puno drugih

    Podelite komentar