• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

LJUBITELJI NAPITKA BOGOVA: Vodimo vas na 11. Beogradski salon vina!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Od 12. do 13. decembra u hotelu Hajat održaće se jedanaesti po redu Beogradski salon vina, a mi vas pozivamo da do srede u 20 časova pošaljete vašu fotografiju na: fotokonkurs@telegraf.rs , na kojoj vi uživate u ovom piću boema! Najbolje fotografije nagrađujemo dvodnevnim kotizacijama za 11. Beogradski salon vina!

  • 0

Beogradski salon vina, prestižna vinska manifestacija ove godine će okupiti 70 domaćih i stranih vinarija, sa oko 500 vina za degustaciju a trajaće od 12. i 13. decembra u hotelu  „Hajat Ridžensi u periodu od 12.00-20.00 časova .

Prateći program ove godine obuhvata rekordan broj radionica posvećenih vinu. Tokom oba dana trajanja Salona, u čak šest različitih sala odvijaće se 54 različite radionice: vertikalne, horizontalne, uporedne, premijerne, ekskluzivne i edukativne degustacije.

Foto: Promo Belgrade Wine Salon Foto: Promo Belgrade Wine Salon

Velika degustacija vina će se odvijati u Kristalnoj dvorani hotela Hajat, kao i u foajeu ispred dvorane, a programski je podeljena na Veliku i Malu scenu. Na Velikoj sceni će posetioci moći da degustiraju oko 300 “premium” vina, a na Maloj sceni će moći da probaju oko 100 specijalnih vina (“oranžna”, biodinamička, arhivska vina, raritetne sorte itd.). Više od 100 vina biće dodatno predstavljeno u okviru pratećeg programa.

Foto: Promo Belgrade Wine Salon Foto: Promo Belgrade Wine Salon

Najveći broj tema je usmeren ka srpskim vinima. U pratećem programu učestvovaće skoro – 1.000 posetilaca.

Bogat gastronomski program je oduvek bio zaštitni znak Beogradskog salona vina, a ove godine je učinjen i još jedan korak napred.

Originalni program pod nazivom Gastronomska scena, odvijaće se neprekidno tokom oba dana trajanja Salona u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt. Program obuhvata tri glavna segmenta: “Delikatesna radnja”, “Mediteranska Srbija”, “All You Need is Cheese!”.

Foto: Simona Glavan Tušek Foto: Simona Glavan Tušek

U okviru “Delikatesne radnje” odvijaće se velika degustacija vrhunskih delikatesnih proizvoda, uz specijalni program tapasa, kanapea i drugih vrsta zalogaja, koje sa svojim kuvarskim timom na licu mesta, priprema naš renomirani šef kuhinje – Saša Mišić.

Publika će imati ekskluzivnu priliku da na licu mesta kombinuje vino i hranu, prema sopstvenom ukusu, ali i uz savete vinara i šefova kuhinje. U okviru “Delikatesne radnje” posetioci će moći da probaju i razne mesne, ali i – posne specijalitete.

Foto-ilustracija: Flickr/Renée S. Suen Foto-ilustracija: Flickr/Renée S. Suen

“Mediteranska Srbija” obuhvata degustacije specijaliteta zasnovanih na tradicionalnoj srpskoj kuhinji, kombinovanoj sa tradicionalnim mediteranskim sastojcima i začinima. U saradnji sa kompanijom Taktik, originalna jela pripremio je naš renomirani šef kuhinje – Jovica Jovičić.

Foto: Promo Belgrade Wine Salon Foto: Promo Belgrade Wine Salon

Publika će imati priliku da prvi put proba jela kao što su: srpski sašimi, tašci u sosu od lavande, praseće bajadere, rozbratna sa džemom od paradajza, ćuretina sa sosom od dunje i sokom od zove, salčići sa sladoledom od vanile i maslinovim uljem itd.

Veliku degustacija sireva, među kojima je najveći broj prvi put na srpskom tržištu, organizuje kompanija Silbo pod nazivom “All You Need is Cheese!”. Publika će, u okviru ovih degustacija, moći da sazna više o slaganju sira i vina, da kombinuje sireve sa vinom po svom ukusu, ali i da učestvuje u nagradnom kvizu „Koji je ovo sir?“

Prvi put ove godine, Beogradski salon vina organizuje i specijalni program degustacije za profesionalce iz oblasti ugostiteljstva i trgovine vinom.

Foto: Promo Belgrade Wine Salon Foto: Promo Belgrade Wine Salon

Pozivamo vas da do srede 10. decembra u 20 časova pošaljete vašu fotografiju na fotokonkurs@telegraf.rs , na kojoj vi uživate u ovom piću boema! Tri najbolje fotografije nagrađujemo dvodnevnim kotizacijama za 11. Beogradski salon vina!

Kompletan program 11. Beogradskog Salona Vina možete pogledati na: www.winematch.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti