• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li biste probali specijalitet "začinjen" živim mravima?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu "božanstveni" kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo

  • 1

Čuveni danski restoran Noma u Kopenhagenu, koji važi za najbolji u svetu, preselio se privremeno, do svetog Valentina, tj. Dana zaljubljenih, u japansku prestonicu. Želeći da gostima pruži nezaboravan događaj, njegov proslavljeni kuvar Rene Redžepi je u pripremi jela sa ovog podneblja dodao svoju karakterističnu notu.

 

Žive škampe posute sitnim i, takođe, živim crnim mravima jedan je od 15 specijaliteta koji posetioci restorana Noma Tokio, smeštenog na 37. spratu hotela Mandarin orijental, imaju priliku da gustiraju dok uživaju u pogledu na planinu Fudži.

 

Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu "božanstveni" kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo, prenosi londonski Gardian .

 

Noma je i ranije koristio mrave u svojim jelima, a Japanci su poznati kao veliki sladokusci morske hrane koja se još uvek "mrda". Žive hobotnice i riblja mlađ smatraju se delikatesom u Japanu.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • momazver

    31. januar 2015. | 11:22

    Pre nego sto vam padne na pamet da TO probate u Srbiji,samo da vam kazem,da je na snazi Zakon,koji ce vam iz dzepa izbiti 1.000 evra,ako i slucanjo, unistite mravinjak. P.S. Dok nije vazio, *bacite* ga u tiganj sa vrelim uljem, na 10-15 SEKUNDI,brzo vadite,dodajete so i zacine prema vasem ukusu....ma kakve kokice,semenke,kakav cips,kakvi bakraci....i pivo,ali probajte i tanki roze.

    Podelite komentar