• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zašto NIKAKO pre pečenja NE SMETE da ODLEDITE zamrznutu ŠNICLU! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaka moderna domaćica ima naviku da, veče pre nego što će spremati neko jelo s mesom, izvadi ga iz zamrzivača i pusti da se lagano, na sobnoj temperaturi otkravi. Međutim, to je velika greška

  • 1

Pošto nismo uvek u mogućnosti da nabavimo sveže meso istog dana kad ćemo ga spremati, zamrzavanje nam je nužno zlo. Ali, znamo li baš sve cake kako da ne upropastimo ukus sočnom odresku pre pečenja?

Da li meso sme dvaput da se zamrzava? Evo odgovora

Ova hrana NE SME da bude duže od mesec dana u zamrzivaču, jer možete da se otrujete!

Prema tvrdnjama priznatog svetskog kuvara, Dena Souze, meso - naročito govedinu, junetinu ili teletinu – ne bi skoro uopšte trebalo odmrzavati pre pečenja.

On je sproveo svojevrstan eksperiment sa osam goveđih odrezaka.

Prvo ih je sve zaledio u zamrzivaču, a potom jednu polovinu prebacio u frižider da bi ostala zamrznuta, a drugu polovinu je izvadio napolje, dok se nisu skroz otkravili.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sve šnicle je prvo malo “bacio na vatru”, da se nekih 90 sekundi u tiganju peku na obe strane, a zatim ih prebacio u rernu, gde ih je na 275 stepeni celzijusovih pekao sve dok nisu bile srednje pečene. Odleđene kotlete pekao je 10 do 15 minuta, dok je onim zamrznutim bilo potrebno 18 do 20 minuta.

Kad je jelo bilo gotovo, ponudio je njime članove svog tima ovim odrescima i zamolio ih da ocene ukus. Zaključak je bio da su zaleđeni kotleti bili daleko sočniji i ravnomernije ispečeni od onih koji su se pre pečenja skroz otkravili.

Takođe, Souza je dao savet svima da nikad teletinu ne zamrzavaju samo u kesi, već da plastičnu vrećicu oblože upijajućim papirom. Na taj način sprečiće se da meso ispušta vodu ukoliko rešite da ga pre pečenja marinirate u ulju.

Pogledajte i kako da sami očistite pileće belo meso od kostiju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ralf

    20. avgust 2016. | 22:10

    To vazi za one koji mogu kupiti sniclu ?

    Podelite komentar