• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naučite jednom za svagda koje vino ide uz koje jelo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Belo, roze ili crveno vino Alexandria iz vinarije Tikveš krasi drugačiji, moderniji izgled, a napravljeno je sa mnogo ljubavi i pažnje i proizvedeno novom tehnologijom

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Vino iz dana u dan postaje naša svakodnevica, način življenja, inspiracija. Kada konzumiramo vino, naše čulo ukusa je stimulisano na poseban način. Imajte na umu da su vina drugačija u zavisnosti od lokacije na kojoj je uzgajano grožđe, od toga kako se serviraju i kako se konzumiraju.

Belo, roze ili crveno vino Alexandria iz vinarije Tikveš krasi drugačiji, moderniji izgled, a napravljeno je sa mnogo ljubavi i pažnje i proizvedeno novom tehnologijom. Vino Alexandria Rose je kupaža muskat hamburga, merloa i kaberne sovinjona. Karakteristična boja breskve i intenzivne tropske arome sa dominacijom grejpfruta i manga, u kombinaciji sa dunjom, dinjom i nijansom arome đumbira preovladavaju ovim prefinjenim vinom. Da biste osetili sve arome, preporučuje se konzumiranje na temperaturi od 10°C do 12°C. Mnogi ga poslužuju kao aperitiv, ali je i odlična kombinacija sa svežim salatama, pastom iii voćnim poslasticama.

Foto: Promo Foto: Promo

Sa uživanjem konzumirajte svaku kap rose vina, čija božanstvena boja se prelama na svetlosti, koje ima miris i na kraju ukus, koji ima svoju punoću. Bela vina Alexandria pružaju posebno uživanje tokom ručka, večere ili neobaveznih druženja. Ovo polusuvo vino proizvedeno je od sorti grožđa rizling. Prozirna zeleno-žuta boja, karakteristični miris i voćni karakter, sa dominacijom citrusa i umerenim i slatkastim ukusom dominiraju ovim elegantnim vinom. Ako želite da kombinujete uz hranu, pravi izbor je riba, morski plodovi i srednje pečeno meso, i sve to uz vino koje je na temperaturi između 10°C i 12°C.

Foto: Promo Foto: Promo

Ako ste ljubitelj mesa sa roštilja i divljači, u tom slučaju prava kombinacija je crveno vino Alexandria Red. Proizvedeno je od sorte grožđa kaberne sovinjon. Strast se ogleda u njegovoj dubokoj tamnocrvenoj boji i intenzivnoj aromi crvenog i crnog bobičastog voća. Možete da ga služite na temperaturi od 16°C do 18°C. Osetićete senzaciju ukusa koji dominiraju. Danas mnogi teže da pravilno konzumiraju vino i da ga na pravi način iskombinuju sa hranom, što je umeće za koje je neophodno mnogo učenja i finesa.

Foto: Promo Foto: Promo

Vinska kultura podrazumeva mnogo elemenata, a neki od njih su: način života, način konzumiranja, poznavanje procesa uzgoja i procesa pravljenja vina, i na kraju – uživanje.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti