• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

ZLATA VREDAN: Najskuplji hot dog na svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovali ili ne, u mondenskom njujorškom restoranu „230 FIFTH“ može se poručiti hot dog koji košta 2.300 američkih dolara

  • 0

Ako se odlučite da naručite ovaj ekskluzivni hot dog, znajte da ćete na tanjiru dobiti viršlu koja je napravljena od nemasne govedine sušene 60 dana i obogaćene crnim tartufima. Meso je smešteno unutar hrskave briohi kifle premazane puterom od belih tartufa, a od dodataka tu su šafranom začinjeni kečap i najfiniji francuski senf.

Sve ovo biva preliveno karamelizovanim lukom kuvanom u "Dom Perignon" šampanjcu i sto godina starom vinskom sirćetu, a tu je i domaći kiseli kupus s najfinijim kavijarom, takođe dinstan na šampanjcu. Kao poslednja stavka, hot dog je ukrašen savršeno sitnim kornišonima i listićima zlata.

Srećom, ovde nije stvar isključivo u zadovoljavanju proždrljivosti bezobrazno bogatih hedonista iz visokog društva, već sav prihod od prodaje ide za pomoć njujorškim narodnim kuhinjama kojima se za pomoć obraća sve veći broj krizom pogođenih beskućnika. Verovali ili ne, od prodaje samo jednog hot doga moguće je nahraniti 9200 ljudi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti